Obezbeđena nafta za čišćenje saobraćajnica

VRANJE

 

Republički štab za vanredne situacije za potrebe grada Vranja obezbedio je 10 tona nafte. Gorivo će biti iskorišćeno za mehanizaciju koja će biti angažovana na raščišćavanju snega sa zavejanih putnih pravaca.

Vranjski „Vodovod“ dodatno je uključio13 mašina, koje su angažovane na najugroženijim putevima na području poljaničkog kraja.

To se čulo na sednici Štaba za vanredne situacije u Vranju. Rečeno je da je kritično i na području Vranjske Banje prema selima Slivnica, Stari Glog i Lipovac. Zbog toga će na tim putnim pravcima čišćenje snega biti intezivirano.

Ledeni talas sa izuzetno  niskim temperaturama prouzrokovao je havarije na vodovodnoj mreži, tako da je zabeležen veći broj pucanja cevi.

Za sada nema većih problema sa napajanjem električnom energijom, mada zbog preopterećanja dolazi do povremenih prekida.

Zahvaljujući dobroj koordinaciji između Vatrogasno-spasilačke jedinice i Zdravstvenog centra bolesna lica iz brdsko – planinskih centara evakuišu se i po potrebi smeštaju u Prihvatni centar.

Sa sednice Štaba upućen je apel vlasnicima motornih vozila da se propisno parkiraju, kako bi mehanizaciji bio omogućen pristup za čišćenje saobraćaknica.

Štab za vanredne situacije i dalje je u svakodnevnom zasedanju.

 

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare