“Purjakovi i druge priče” , predstavljeno drugo dopunjeno izdanje

VLASOTINCE
Odavno tako za neku knjigu zavičajnog autora nije vladalo veliko interesovanje, kao za drugo dopunjeno izdanje zbirke pripovedaka ,,Purjakovi i druge priče”, autora Dragoslava B. Petrovića. Ovo izdanje vlasotinačke biblioteke, zbirka je 29 kratkih priča, nostalgičnih prisećanja autora na same događaje iz njegovog detinjstva, mladosti i zrelog doba. U njima on je dao prikaz vremena, ljudi i događaja, onako kako ih je doživeo, proživeo i upamtio.


Bez opterećujućih komentara i nametanja mišljenja, Dragoslav B. Petrović u ovoj knjizi donosi viđenje vremena i mesta u kojima je proveo dobar deo života i to u Vlasotincu,Nišu i Beogradu. Naravno, da su na domaću publiku poseban utisak ostavile ,,vlasotinačke priče”, koje je veoma inspirativno i ubedljivo čitala Ivana Krainčanić.
– Sa velikom radošću prihvatio sam se uređivačkog posla, a naša biblioteka izdavanja, ne samo zbog kvaliteta napisanog, već, upravo, zbog finih kazivanju o Vlasotincu, koje mogu i treba da budu ohrabrenje i drugima da pišu – rekao je Srba Takić, direktor vlasotinačke biblioteke.
Izuzetno zadovoljan i srećan brojnošću publike bio je i sam Dragoslav B. Petrović, koji se prisutnima zahvalio na dolasku i pažnji, i poručio:
– Obećavam da će biti novih priča u kojima će biti tema i motiv reka Vlasina, njene obale i okolna mesta, a naravno i ljudi, kao najveća vrednost – poručio je autor drugog dopunjenog izdanja zbirke pripovedaka ,,Purjakovi i druge priče”, Dragoslav B. Petrović.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare