Punkt za masovnu imunizaciju u hali “Partizan”

LESKOVAC

Na 45. sednici Gradskog štaba za vanredne situacije grada Leskovca odlučeno je da se na osnovu predloga Zavoda za javno zdravlje i Doma zdravlja Leskovac uspostavi punkt za masovnu vakcinaciju građanstva protiv zarazne bolesti kovid-19.

a tu namenu koristiće se hala „Partizan“, a prema očekivanjima sa vakcinacijom prve grupe građana počeće se najverovatnije od srede. Ukoliko bude bilo potrebe moguće je otvaranje još nekog centra. Gradonačelnik Leskovca Goran Cvetanović naglašava da je lokalna samouprava dobila dopis Ministarstva državne uprave i lokalne samouprave u kojem se navodi da je pored primene svih mera od izuzetne važnosti da se sprovede imunizacija stanovništva kako bi se sačuvalo zdravlje ljudi i na efikasan način suzbila epidemija.

„Cilj formiranja punkta je da se na organizovan način, uz poštovanje svih mera zaštite od infekcije i principa bezbednosne imunizacione prakse, vakciniše što veći broj osoba za što kraće vreme. Ministarsvo zdravlja određuje prioritetne grupe, a građani mogu da se prijave za vakcinaciju preko E-uprave i kol centra. Vakcinacinisaće se najpre stanovnici stariji od 75 godina, zatimo oni od 64-75, a za ostale grupe će se slediti instrukcije.“

Gradonačelnik je preneo i informaciju da je u Srbiju stiglo milion doza kineske vakcine Sinofarm.

„U ponedeljak stiže 19.500 vakcina Fajzer, a u utorak 250.000 ruske Sputnjik vakcina. Ovolika količina vakcina u rekordnom roku je još jedan dokaz da Srbija vodi odgovornu i korektnu spoljnu i unutrašnju politiku i da je zdravlje i dobrobit građana na prvom mestu.“

Lice zaduženo za imunizaciju ispred Doma zdravlja Leskovac biće zamenik direktora dr Časlav Nedeljković, a za organizaciju rada punkta dr Slavica Miladinović.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare