APR od 1. januara izdaje potvrde o stvarnim vlasnicima privrednih subjekata

LESKOVAC-BEOGRAD

Agencija za privredne registre , s početkom ove godine, uvela je niz značajnih novina, odnosno usluga, a jedna od njih je aktiviranje Centralne evidencije stvarnih vlasnika  registrovanih privrednih subjekata.

Agencija je od 1. januara počela sa izdavanje izvoda o stvarnim vlasnicima registrovanog pravnog subjekta. Takodje, zainteresovani korisnici će moći da dobiju potvrdu iz Centralne evidencije sa istorijskim podacima o stvarnim vlasnicima registrovanog subjekta, kao i potvrdu da je neko fizičko lice upisano, ili je bilo upisano kao stvarni vlasnik registrovanog subjekta.

Zahtev se može podneti elektronskim putem, preko sistema za centralizovano prijavljivanje korisnika APR i u tom slučaju se naknada za izdavanje izvoda i potvrda plaća elektronski, ili u pisanoj formi, na posebnom obrascu, koji je dostupan preko internet stranice Agencije. Uz njega se prilaže i dokaz o uplati.

Podnosilac ima pravo da bira način izdavanja dokumenta, bez obzira na način podnošenja. Ako se zahtev preda lično, izvod je moguće dobiti odmah u Agenciji ili njenim organizacionim jedinicama, dok će se potvrde u papirnoj formi izdavati u roku od 2 dana od podnošenja zahteva.

Ako se naručuju preko sistema za centralizovano prijavljivanje korisnika, u elektronskom obliku, moći će da se preuzme odmah nakon izvršenog plaćanja naknade.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare