PU Lokal pres: Nedopustivo ponašanje gradonačelnika Leskovca

KRAGUJEVAC-LESKOVAC

Poslovno udruženje Asocijacija lokalnih i nezavisnih medija „Lokal pres” najoštrije osuđuje ponašanje gradonačelnika Leskovca Gorana Cvetanovića prema urednici Regionalne informativne agencije JUGpress Ljiljani Stojanović.

Cvetković je, bez ikakvog objašnjenja i izvinjenja, napustio konferenciju za novinare, koja se održavala 27. juna 2018. godine, u lokalnom Centru za socijalni rad u momentu kada je novinarka Ljiljana Stojanović postavljala pitanje, iako je poziv novinarima za konferenciju bio upućen upravo iz njegovog kabineta.

Novinarka Stojanović nije pitanje uputila Cvetanoviću već rukovodstvu Centra za socijalni rad i ono se odnosilo na temu konferencije. Direktor Centra za socijalni rad Boban Ilić je potom prekinuo konferenciju , uz obrazloženje da “mora da isprati gradonačenika” i da će uskoro da se vrati.

Ponašanje gradonačelnika “Lokal pres” smatra pritiskom na lokalne medije i ugrožavanjem prava građana da blagovremeno i objektivno budu informisani. Ovakva praksa posebno je nedopustiva u malim lokalnim sredinama, jer ugrožava sigurnost novinara i onemogućava kvalitetno i nepristrasno  informisanje javnosti.

Od gradonačelnika Leskovca zahtevamo da se novinaru i građanima javno izvini za svoj neprimereni  postupak  i ubuduće pokaže veći stepen odgovornosti u skladu sa funkcijom koju obavlja.

Prati
Obavesti me o
guest

6 Komentara
Najnoviji
Najstariji Najviše glasova
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare
Profesorka
Profesorka
5 godine pre

Ahahhahaha, pritisak na lokalne medije je to sto je gradonacelnik napustio konferenciju? Daj ne budite smesni… Pitanje koje je novinarka postavila nije uopste bilo upuceno njemu, zasto se onda nasla uvredjenom?! Ili joj je bio samo potreban razlog da ga nacrni u svom clanku…

Milan
Milan
5 godine pre
Odgovori  Profesorka

Gradonačelnik Lekovca je poznat po bahatosti, dripačkom žargonu, nasilnom ponašanju i posebno to ispoljava prema pojedinim novinarima koji nisu po njegovoj meri, jer objektivno izveštavaju, a takođe i prema svojim saradnicima koje psuje, vređa, gađa pikslom i ponižava.

Rumenko
Rumenko
5 godine pre

Kad ne dobijete pare, odmah se hvatate za ugrozavanje sigurnosti. Nema potrebe da napadate gradonacelnika, zna narod o cemu se tu radi. Pozdrav

Sanja
Sanja
5 godine pre

Doticna novinarka bi trebalo malo objektivnije da izvestava i da ne skrece paznju na sebe pomocu Cvetanovica i ovakvim pisanjem o njemu. Bilo je i ranije mnogih neobjektivnosti u njenim tekstovima vezanih za Cvetanovica i njegov tim.

bahato
bahato
5 godine pre

On je zaboravio da je tu zbog drugih, jer se ponasa kao da je tu zbog sebe, svojih prijateljica, porodice, odavno vuce na licno.

Milica
Milica
5 godine pre
Odgovori  bahato

Vuče na lično jer gospođa Stojanović sve ovo i radi zbog nekih ličnih razloga.