Prvih pedeset godina “Univerzala”

LESKOVAC

Preduzeće za profesionalnu rehabilitaciju i zapošljavanje osoba sa invaliditetom „Univerzal“ proslavio je 50-godišnjicu osnivanja i rada. Tim povodom je u prostorijama preduzeća organizovana manifestacija obeležavanja ovog jubileja, na kojoj su uručene zahvalnice saradnicima za podršku, saradnju i doprinos profesionalnoj rehabilitaciji i zapošljavanju osoba sa invaliditetom. Direktor Saša Cvetković kaže da je kroz ovo preduzeće prošlo oko 500 osoba sa invaliditetom.

„Uspeli smo da opstanemo svih ovih godina, iako i sami znamo kakvo je današnje tržište. Borimo se, imamo i dalje poteškoća, ali smo na dobrom putu da opstanemo. upošljavamo 32 radnika, od čega su 19-oro osobe sa invaliditetom. Mi trenutno uspevamo da izmirimo sve obaveze koje imamo, a imamo i obezbeđen posao za naredni vremenski period. Problem su nam zaostali dugovi iz prethodnog perioda i to su dugovanja stara desetak godina. Tu su zaostale plate radnika koji su svoja potraživanja dobili na sudu, kao i dug „Elektrodistibuciji“. Na žalost, bez pomoći države to nećemo moći da rešimo, jer se radi o sumi od stotinak miliona dinara.“

Predsednik skupštine „Univerzal-a“ Dragan Valčić pozvao je sve firme koje mogu da koriste usluge ovog preduzeća to i učine, kako bi pomogli opstanak ove organizacije.

Čestitke na jubileju u ime lokalne samouprave prenela je zamenica gradonačelnika Jasmina Ranđelović. Ona je istakla da uposlenici predzeća, uprkos nezavidnom položaju i nemilosrdnim pravilima tržišta, uspevaju da svojim trudom i zalaganjem ostvare pozitivno poslovanje.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare