Prvi humanitarni pozorišni festival “Daske humanosti” 22. i 23. februara u Pozorištu lutaka

NIŠ

Po prvi put u formi festvala, JCI Niš organizuje humanitarno-kulturni projekat “Daske humanosti” u subotu i nedelju, 22. i 23. februara na daskama Pozorišta lutaka. Tokom dva dana posetioce festivala očekuju četiri takmičarske i jedna revijalna predstava, književno veče i izložba, a prihod od prodaje karata biće namenjen Dečijoj internoj klinici i odeljenju Neonatalogije koja se brine o zdravlju novorođenčadi.

                            Iz organizacije JCI Niš najavljuju sjajne predstave teatara iz Niša, Kragujevca i Lebana i pozivaju Nišlije da dokažu da Niš ima veliko srce i da voli kulturu.

                           “Reč je o projektu koji organizujemo sedmi put ali ove godine prvi put u formi festivala. Cilj “Daski humanosti” je da poboljšamo uslove i zdravstvenu zaštitu najmlađih, kao i da doprinesemo kulturnom životu grada. U zavisnosti od prikupljenih sredstava planirano je da se doniraju ili pulsni oksimetri, aspiratori, vagice ili tehnička roba za odeljenje neonatologije,” istakli su članovi JCI-ja Niš.

                            Niška publika imaće priliku da u takmičarskom delu programa uživa u izvođenju predstava pozorišta iz cele Srbije. Za nagradu namenjenu najboljoj predstavi festivala takmičiće se predstave: “Laki komad”( AP SKC Niš), “Totovi” (AP SKC Kragujevac) , “Mrtvo more za početnike” (Teatar “Gimnazijalac”) i “Beogradska trilogija” (Scena 24).

                            Festivalski program upotpuniće zabavni program sa sledećim sadržajem: „Književni sat sa Dušanom Matejićem“, izložba “Provokativna lica” autora Filipa Cvetkovića i revijalna predstava „Kalča i Sremac“.

                          Pobednike će proglasiti žiri koji čine Hadži Ivan Redi, Branko Krsmanović i Stefan Krasić.

                         Karte se mogu kupiti po ceni od 300,00 rsd u Pivnici “Berta”, “Distrikt cafe&bar-u”, “Clock Travel-u” i “Retro bar-u” na Bulevaru Nemanjića.

                      U petak, 14. februara  karte će moći da se preuzmu i u “Forum Shopping Centru” od 12 do 14 časova.

                       Niška publika imaće priliku da uživa u sledećem programu:

subota, 22. februar 2020. godina

17:00 – “Provokativna lica” – izložba Filipa Cvetkovića

18:00 – “Književni sat sa Dušanom Matejićem”

19:00 – “Laki komad” – AP SKC Niš (test: Nebojša Romčević; režija: Uroš Milojević)

21:00 – “Totovi” – AP SKC Kragujevac (tekst: Ištvan Erkenj; režija: Kostadin Stojadinov)

nedelja 23. februar 2020. godina

18:00 – “Mrtvo more za početnike” – teatar “Gimnazijalac”, Lebane (tekst: Jasminka Petrović i Radoje Domanović, adaptacija: Dušan Blagojević; režija: Dušan Blagojević)

20: 00 – “Beogradska trilogija” – Scena 24 (tekst: Biljana Srbljanović; režija: Evgenija Stanković)

21:30 – “Kalča i Sremac” – AP SKC Niš (glumci: Kalča- Nemanja Dimitrijević i Sremac: Petar Ščepihin)

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare