Prvaci u istovetnim uniformama

NIŠ

 

Prvaci koji pohađaju školu na teritoriji gradske opštine Medijana imaće iste uniforme i neće se razlikovati od škole do škole. Gradska opština Medijana je u saradnji sa osnovnim školama predstavila uniforme za učenike prvog razreda za pet škola sa područja ove opštine – školu Sveti Sava, Ćele-Kula, Car Konstantin, Dr Zoran Đinđić i Osnovnu školu Dušan Radović, koja je bila domaćin. Uz prigodnu priredbu i druženje, više od 500 učenika prvog razreda dobilo je i edukativne igrice.

Događaju su prisustvovali predsednik Gradske opštine Medijana Nebojša Kocić, učitelji i učiteljice prvaka, direktori škola, roditelji.

Ove godine u prvi razred krenulo je  1023 prvaka i za njih će se obezbediti đačke uniforme –  svetloplave polo majice sa kratkim i dugim rukavima, iste su za devojčice i dečeke, i fluorocentni zaštitni prsluk.

-Toliko prvaka koliko mi imamo na našoj teritoriji ima retko koja opština. Ovo je prilika da pokažemo koliko nam znače naša deca i da radimo za njih. Naša je želja da nose uniforme, ali naravno to će biti njihov izbor. Uniforme se sastoje od majica sa dugim i kratkim rukavima i prsluka za put od škole do kuće. Potrudili smo se da uniforme obezbedimo za sve prvake jer želimo da izbrišemo socijalne razlike naše dece, da svi u školi budu isto obučeni. Fluorocentnim prslucima smo želeli da povećemo njihovu bezbednost na putu od kuće do škole i od škole do kuće, jer će na taj način boti vidljiviji u saobraćaju“,  – rekao je Nebojša Kocić, uz napomenu da deca dobijaju i zanimljivu igricu koja će im poslužiti za predah u časovima posle škole.

Opština je za đačke uniforme izdvojila iz svog budžeta milion 600 hiljada dinara, što je oko 1600 dinara po kompletu.

„Prvaci iz naše škole su već danas došli obučeni u nove uniforme“, kaže Sanela Tarana, direktor OŠ „Sveti Sava“ u Nišu. „Deca su zadovoljna, a svojevremeno smo u školi sproveli i anketu koja je pokazala da i učenici i roditelji žele da se uniforma uvede. Obzirom da nije bilo finansijskih sredstava da se to i realizuje, ove godine nam je opština Medijana izašla u susret i obezbedila đacima uniforme. Škola kao ustanova ne može da nametne nošenje uniforme, ali svakako ćemo to preporučiti i đacima i roditeljima“.

Prvacima se nova uniforma dopada.

„Danas sam došla u školu sa novom unoformom i nosiću je svakog dana jer mi se sviđa“, kaže sedmogodišnja Hana .

„Prsluk ću nositi na putu do škole da bi vozači mogli da me vide u mraku“, kaže prvak kome se takođe sviđa nova uniforma

Podela igrica i promocija uniformi za prvake za ostalih pet škola – Radoje Domanović, Dositej Obradović, Učitelj Tasa i Vožd Karađorđe sa područja GO Medijana planirana je za utorak, 6. novembar 2018. godine, u Osnovnoj školi Ratko Vukićević u 11 sati.

 

 

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare