Prvaci opštine Medijana dobili uniforme i “Zakletvu malog đaka”

NIŠ

 Učenici prvog razreda  iz 10 osnovnih škola koje se nalaze na teritoriji Gradske opštine Medijane u istim će uniformama sedeti u školskim klupama.Ovo je treća godina kako GO Medijana poklanja prvacima uniforme, ali i fluorecentne prsluke kako bi bili bezbedniji na putu do škole od kuće. Sve je počelo kao pilot program koji se dopao roditeljima i deci pa je sa ovom donacijom opštine nastavljeno i ona je sada gotovo tradicionlna. Prvacima je danas uniforme uručio predsednik GO Medijana Nebojša Kocić.

                     ‘’Raduje nas činjenica da smo prošle godine podelili 1050, a sada 1091 uniformu jer to znači da broj dece na teritoriji naše opštine raste. Opština ima i program kojim podržavamo pronatalitetnu politiku i ovo je siguran znak da ona daje dobre rezultate. Dobitnici smo i nagrade Ponosna kolevka Udruženja 3 plus iz Čačka. Prepoznati smo kao peta opština po izdvajanju sredstava za pronatalitetnu politiku’’- kazao je Kostić.

                       On je dodao da veliki deo sredstava kojima opština raspolaže, mada nije jedinica lokalne samouprave, usmeren za najmlađe stanovnike i njihove roditelje.

                        ‘’Mnoge aktivnosti  su usmerene ka najmlađim stanovnicima, ali su ove godine zbog korone mnoge od planiranih manifestacija i otkazane. Ova akcija se sada, upravo zbog korone, odvija na otvorenom prostoru i drago nam je zbog toga’’- kazao je Kocić.

                    Dvotište OŠ ‘’Duško Radović’’ bilo je prepuno prvaka koji su svi bili isto obučeni i kojima ni malo nije smetalo to što se međusobno ne razlikuju.

                      ‘’Lepo je ovako jer smo sada svi isti’’- kaže devojčica koja je septembra postala učenica ove škole.

                     Predsedbik GO Medijana Nebojša Kocić dodaje da su za mališane obezbeđene i dve maskice koje se peru tako da deca mogu da ih menjaju.

                      ‘’Na taj način malo pomažemo i roditelja čija je obaveza da deci kupuju maske, a znamo koliko su troškova imali za početak školske godine’’- dodaje Kocić.

                    Direktor OŠ „Dušan Radović“ Božidar Stošić dodaje da u ovoj školi već dve generacije učenika nose školske uniforme i da je ovo treća generacija prvaka koji su isto obučeni.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare