Sajam automobila u Nišu, najbezbedniji sajam na svetu

NIŠ

Jedanaesti Sajam automobila, koji pod sloganom ‘’Najbezbedniji sajam na svetu’’ organizuje City Marketing Centar, biće prvi virtuelni Sajam automobila na Balkanu “XI Corona free fest Niš 2020” biće predstavljen od početka oktobra do kraja godine na oficijalnom sajtu „Auto Moto Festa“  SajamAutomobila.com. Na ovu jedinstvenu ideju u Evropi došao je osnivač Sajma Oliver Paunović koji nije želeo da prekine tradiciju održavanja najveće privredno-turističke manifestacije na jugu Srbije.

Tim povodom gradonačelnica Niša Dragana Sotirovski razgovarala je juče na prijemu sa organizatorima i učesnicima ove jedinstvene manifestacije.

                         „Drago mi je da je Sajam automobila i na ovakav način ostao da živi, s obzirom na to da nam je korona poremetila mnoge planove za ovu godinu. Ipak zahvaljujem organizatorima što su se dosetili da kroz virtuelnu turu zadrže ovaj sajam koji je postao brend grada Niša, jer se kroz Sajam automobila i dolaskom različitih brendova na jedan poseban način promoviše naš grad. Nadam se da naši sugrađani neće biti mnogo razočarani što neće moći da u velikoj hali svojim okom pogledaju svoje omiljene automobile, ali će za to sigurno biti prilike naredne godine. Mi ćemo se kao grad potruditi da naredne godine Sajam bude možda drugačiji od drugih“, rekla je gradonačelnica Niša Dragana Sotirovski na konferenciji za novinare održanoj posle prijema.

                       Osnivač sajma Oliver Paunović je podsetio da Sajam automobile u Nišu privlači veliki broj ljubitelja četvorotočkaša iz svih krajeva zemlje pa i inostranstva.

                      „Posećenost Sajma automobila u Nišu je velika, za dane Auto Moto Festa kroz Halu Čair prođe oko 20.000 ljudi i nismo želeli da oni budu uskraćeni prilike da pogledaju najnovije modele svojih omiljenih brendova. Sa druge strane i distributerima je to jedinstvena prilika da prodajom automobila poboljšaju svoje ekonomsko stanje, a Gradu Nišu veliki potencijal jer se tih dana u naš grad nalaze svi vodeći svetski brendovi, ali i turisti okolnih gradova’’, istakao je Paunović.

                      Svi distributeri su se potrudili da za vreme trajanja Virtuelnog sajma po što povoljnijim uslovima izlože svoje modele. Organizatori sa druge strane očekuju veliki broj poseta i nadaju se da će ovaj virtuelni sajam od naredne godine postati prateći deo Sajma autmobila u Nišu.

                     Na konferenciji za novinare ponovo je istaknut nedostatak sajamskog prostora kao problem. Gradonačelnica Niša je rekla da Kancelarija za lokalni i ekonomski razvoj uveliko radi na projektu izgradnje Ekspo centra koji će se nalaziti na lokaciji Lozni kalem.

                      „Niš je odavno zaslužio jedan veliki sajamski prostor, ali on neće biti samo to, već će imati i mnoge druge sadržaje. Na nama je sada da opredelimo dovoljno finansijskih sredstava i određenu količinu novca i drugih fondova da u što skorije vreme Nišlije dobiju svoj sajamski prostor’’- kazala je gradonačelnica Dragana Sotirovski.

                         I firma koja se već 20 godina bavi alternativnim, ekološki prihvatljivim gorivima, ali i električnim vozilima predstaviće se na virtuelnom Sajmu, ali i zahvaljujući dobroj saradnji sa organizatorima sajma pokloniti Gradu Nišu električni punjač. On će za desetak dana biti pušten u pogon i korisnicima elektronskih vozila dostupan za upotrebu.

                         Ponuda i na online sajmu će biti izuzetna. Distributeri najavljuju brojne popuste u danima održavanja virtuelnog sajma, neki su uz kupovinu vozila obezbedili i poklon zimske gume, a brojne  auto kuće organizovaće i probne vožnje za zainteresovane klijente.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare