Gradski odbor Jedinstvene Srbije u Vranju obeležava deset godina od osnivanja

VRANJE

Gradski odbor Jedinstvene Srbije u Vranju obeležava važan jubilej, 10 godina od svog osnivanja, saopštila je ta stranka.

”  Tokom ovog perioda  izrasli smo u jednu ozbiljnu i stabilnu političku stranku, koja je pouzdan koalicioni partner u vlasti od 2012. godine. U dva izborna ciklusa GrO JS Vranje samostalno je izlazio na lokalne izbore i postigao izuzetan uspeh, osvojivši blizu 10% glasova. Zahvaljujući tome sada smo u lokalnom parlamentu zastupljeni sa 6 odborničkih mandata. Cilj Jedinstvene Srbije je borba za bolji život svakog građanina i uvek ćemo podržavati predloge koji su dobri za Grad i građane bez obzira da li smo deo vlasti ili smo opozicija.
           Gradski odbor Jedinstvene Srbije u Vranju ima mnogo razloga da bude zadovoljan brojem novih članova stranke, i boljom i kvalitetnijom organizacijom rada unutar stranke, kao i formiranom celokupnom infrastrukturom stranke . Iako je tokom deset godina pretrpeo dosta izmena, Gradski odbor sada funcioniše još bolje jer su u njemu pošteni, vredni i dosledni ljudi koji veruju u politiku Dragana Markovića Palme i Jedinstvene Srbije.
           Imamo najjači i najbrojniji Aktiv žena u Gradu. One su naša najveća podrška i snaga, zajedno sa Podmladkom Jedinstvene Srbije, koja je odavno postavila visoke standarde drugim strankama u gradu. U proteklom periodu Aktiv žena JS Vranje realizovao je više akcija neposredne pomoći najugoženijim višečlanim porodicama, porodicama dece sa invaliditetom i samohranim roditeljima; održao tribine kojima je pokrenuta izrada Lokalnog akcionog plana za unapređenje položaja osoba sa invaliditetom; obeležio aktivizmom mnoge značajne međunarodne datume.
Podmladak JS Vranje je takođe imao vrlo zapaženo delovanje,veliki broj akcija kroz koje su upoznavali sugrađane sa programom i ciljevima stranke, širili duh zdravog života, naročito kroz sport. Formiranjem stranačke Lige u malom fudbalu, okupljeno je više od 20 ekipa (mesnih odbora) a najbolji među njima (50 mladih fudbalera)  kao nagradu za učešće dobili su besplatno letovanje u Paraliji.
Zahvaljujući Gradskom odboru JS Vranje Jagodinu je posetilo oko 3 hiljada Vranjanaca i upoznalo se sa radom lokane samouprave  posetilo sve turističke destinacije i sela u okolini Jagodine kao i indistrujsku zonu. Oko 500 Vranjanaca je besplatno letovalo u Grčkoj kao gosti predsednika stranke Dragana Markovića.
           Ako se osvrnemo na učešće u vlasti  GrO JSVranje, moramo istaći da su ideje koje u oblasti socijalne politike sprovodi Dragan Marković Palma u Jagodini,  jednim delom preslikane i na lokalnu samoupravu u Vranju. Đaci prvaci dobijaju jednokratnu pomoć u iznosu od 5.000, obezbeđen je besplatni prevoz za penzionere, trudnice i porodilje, a svaka novorođena beba dobija pomoć od Grada u iznosu od 100 evra u dinarskoj protivvrednosti.
 
          U budućem radu nastojaćemo da se dovedu investitori i otvore nova radna mesta,  da male privrednike  podstičemo različitim subvencijama i olakšicama, kao što to u Jagodini radi Dragan Marković Palma.
          Sa druge strane, potrebno je da  poljoprivredni proizvođači imaju siguran plasman robe i dobru otkupnu cenu proizvoda. Zalagaćemo se da se otvore nove otkupne stanice i mlekara, da se poljoprivrednicima omogući da preko otkupa svojih proizvoda mogu da nabave novu poljoprivrednu mehanizaciju. Lokalna samouprava ne sme da se oslanja samo na subvencije koje daje država, već treba da ima sopstveni fond odakle će se uzimati sredstva za pomoć poljoprivrednicima.
         Grad Vranje treba da obezbedi novčanu pomoć za majke sa troje i više dece do njihovog punoletstva, čime bi se dao značajan dopinos u borbi protiv bele kuge. Žrtve porodičnog nasilja ne smeju biti odbačene od društva, već im se mora obezbediti radno mesto, ako su nezaposlene, a roditelji dece sa smetnjama u razvoju moraju da imaju izjednačen status sa hraniteljima, dakle, pravo na radni staž i novčana primanja kao i hranitelji. To su naši ciljevi i bićemo istrajni u nameri da ih ostvarimo.
Domaćinski !!! , navodi se u saopštenju koje prenosimo u integralnoj verziji.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare