Prva sednica Glavnog odbora Bolje Srbije održana u Vlasotincu

 

VLASOTINCE

Prva sednica Glavnog odbora Bolje Srbije održana je u Vlasotincu.

Na njoj je predsednik stranke Dragan Jovanović  podneo izveštaj o radu Bolje Srbije, izabrani su članovi Izvršnog odbora, kao i Predsedništvo stranke.

Govoreći o aktuelnom poltičkom stanju u Srbiji Jovanović je rekao da su trenutno najvažniji razgovori i pregovori o rešavanju pitanja  Kosova.

” Bolja Srbija je zauzela jasan stav i mi ćemo i kasnije podržavati politiku koju vodi predsednik Republike Aleksandar Vučić i Vlada Srbije, a to je da pokuša da pronađe rešenje koje će biti održivo za jedan trajan i konačan mir na ovom delu Balkana, iako to svakako neće biti nimalo lako. To rešenje treba da  bude održivo, da ga prihvati i Narodna skupština i narod na referendumu, da dobijemo mir i ako mogu da kažem jedan pristojan budući odnos sa Albancima. Bolja Srbija će takvo rešenje podržati svim svojim kapacitetima”,  rekao je Jovanović.

On je dodao da Bolja Srbija podržava republičku Vladu i predsednika u svim aktivnostima koji su bitni za ekonomski i privredni razvoj Srbije.

“Smatramo, ipak, da ima mnogo stvari koje treba da popravimo i poboljamo u narednom periodu. Moramo popravljati stvari u agrearu, stvarati bolju infrastrukturu, razvijati turizam, privredu. Moramo predlagate bolje i efikasnije načine za rešavanje svih problema.  Stvarati uslove da mladi ne odlaze iz Srbije,nego da ostanu. Da zaustavimo proces iseljavanja iz svake opštine.  Da namete preduzetnicima smanjimao i da budu svuda identični. Cilj Bolje Srbije je stvaramo dobre privrednike i dobre domaćine. Moramo da se povežemo i sa našom dijasporom, a mi imamo za to potencijale koje moramo koristiti. Pokretanje svake lokalne samouprave je veoma bitno i to je svakako jedan od prioriteta Bolje Srbije.“

Jovanović je rekao da je sa predstavnicima Srpske napredne stranke dogovorio saradnju kako na sledećim republičkim izborima, tako i na  lokalnom nivou, ali to ne znači da će ova partija  ići sa “naprednjacima” u koaliciju u svakoj opštini u Srbiji. Kako je rečeno Bolja Srbija danas je zastupljena u 48 gradova i opština, a do naredne godine, u ovo vreme, u  planu je da ih bude u 90 gradova. U ovom trenutku,  u Bolju Srbiju  je učlanjeno oko 22 000 građana, rečeno je na skupu.

Mandatar za sastav Izvršnog odbora Boško Stančić, predložio je kandidate za Izvršni odbor Bolje Srbije, koji po statutu broji deset članova.

“Drago mi što sam u mogućnosti da preložim buduće članove Izvršnog odbora, koji će  u narednom periodu vršiti veoma bitne i odgovorne funkcije  u stranci, a nadam se i u državi – istakao je između ostalog predsednik Izvršnog odbora Bolje Srbije Boško Stančić.

Predloženi kandidati su izabrani jednoglasno, kao što je izabrano i predloženo petočlano predsedištvo stranke.  Inače, po statutu , članovi Predsedništva su i predsednik stranke, dva potpredsednika i predsednik Izvršnog odbora.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare