Prva prolećna pobeda Dubočice

LESKOVAC


Posle odigranog 20.kola, 10.decembra prošle 2023.godine okončan je prvi deo prvenstvene trke u Prvoj ligi Srbije. Jesenja izdanja leskovačkog prvoligaša bila su više nego uspešna, što na najbolji način kazuje i činjenica da je GFK Dubočica prezimila na deobi drugog mesta i mnogi su bili u uverenju da će prolećne utakmice pristalicama i navijačima kluba doneti nove radosti, a to je plasman u superligško društvo. Nažalost, drugi deo sezone bio je više za brigu nego za neke radosti i sada se GFK Dubočica nalazi u situaciji da će morati da se bori za doigravanje za plej of ili će biti učesnik pleja auta.
U poslednjoj utakmici na svom terenu GFK Dubočica za rivala imala je ekipu Metalca iz Gornjeg Milanovca, koja je do skora bila višegodišnji član susperligaškog karavana i samo joj je pobeda u ovom susretu odgovarala, što je bio i slučaj sa ekipom domaćina. Pred blizu 1.500 gledalaca
igrači obe ekipe svojski su se trudili da stignu do pobede, tako da se nije moglo uživati u lepoti fudbalske igre. Nedavno pristiglo pojačanje Gađi Celi postigao je pobedonosni pogodak u nadoknadi igre u prvom poluvremenu i za veliku radost svih prisutnih na stadionu. U drugom poluvremenu gostujući fudbaleri činili su sve kako bi poravnali rezultat, a domaći fudbaleri leskovačkog prvoligaša čvrstom i odgovornom igrom uspeli su da sačuvaju vođstvo iz prvog dela igre, što je bio razlog velike radosti svih onih kojima je na srcu GFK Dubočica.
U poslednjem kolu, koje je na programu narednog vikenda, četu trenera Miodraga Anđelkovića čeka vraški težak zadatak a to je da se kući vrati neporažena ili sa tri boda sa gostovanja na Ubu gde je čeka domaće Jedinstvo, koje se trenutno nalazi na drugoj polziciji na tabeli, odmah iza vodeće ekipe OFK Beograda. Domaćoj ekipi samo pobeda donosi vicešampionsku titulu pred utakmice koje će kroz plej of igrati u narednom periodu. U poslednjem 30.kolu ima još nekoliko utakmica koje su od kruncijalnog značenja za pojedine ekipe, tako da će naredni vikend pojedinim klubovima doneti radosti, a drugom delu razočarenja jer nisu uspeli da se domognu željenog plasmana.
U predhodnim proolećnim utakmicama GFK Dubočica imala je veliki broj povređenih igrača, koji su bili izuzetno važni za igru ekipe i to je svakako jedan od razloga posrnuća i slabijih rezultata u proleće u odnosu na jesenas. I u ovoj poslednjoj utakmici na svom terenu nije moglo da se prođe a da se ne desi da neko od igrača domaćina ne napusti teren pre kraja igre zbog povrede. Tako je Milan Đokić u igru ušao u 69.minutu, da bi na teren proveo samo desetak minuta. Zbog povrede skočnog zgloba morao je da bude zamenjen i to rovitim kapitenom ekipe Dušanom Savićem. (kraj) VS/LJS

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare