Protesti u Nišu protiv nezakonito naplaćivanih usluga Toplane

NIŠ

Neposredno pred početak redovnog zasedanja Skupštine grada Udruženi pokret slobodnih stanara (UPSS) organizovao je protest ispred zgrade Skupštine. Na protestu su uz pojedinačne pištaljke ali bez remećenja reda I mira  aktivisti I članovi Udruženja deljenjem flajera zatraženo da gradska Toplana korisnicima daljinskog grejanja nadoknadi štetu zbog toga što je, kako je rečeno, naplaćivala mnogo više svoju uslugu nego što je njena cena koštanja.

“ Cilj nam je da građanima objasnimo pravu situaciju, šta je prava istina. I na osnovu nalaza Državnae revizije I na osnovu naše dokumentacije koju imamo I javno dostupne dokumentacije došli smo do zaključka da da je Toplana nelegalno uzela u poslednje dve godine skoro milijardu dinara od građana. Ona to mora da vrati.  I u nalazu Državnog revizora se kaže da taj novac treba da se vrati“, rekao je jedan od lidera Udruženog pokreta slobodnih stanara Đokica Jovanović  koji je dodao  “ Nemamo mi iluzije da će to ići lako. Znamo mi gde živimo ali mi smo uzeli sebi u zadatak je da sa naše strane informišemo javnost o pravoj istini. Od skupštine je neće čuti”.

Što se tiče načina na koji bi mogao novac da se vrati oštećenim građanima Jovanović kaže da su mehanizmi vraćanja najmanji problem , to je samo tehničko pitanje. Kako kaže umanjenjem računa bi se ovaj cilj postigao I građani bi bili obeštećeni. Kako je istakao naš zakon propisuje da svaka roba ili usluga koja je preplaćena treba da se refundira.

Članovi UPSS-a su takođe zatražili da direktor Regionalne razvojne agencije „Jug“ Bojan Avramović, bude smenjen zato što je javno izjavio da su Nišlije štetne za državu.

Jovanović je rekao da UPSS traži smenu Avramovića zbog nedopustive izjave da su Nišlije štetne za državu, jer navodno “ Nišlije ne plaćaju dovoljno porez, odnosno ne uplaćuju državi onoliko koliko uplaćuje država Nišu“.

Pritom je zaključio da država postoji da zaštiti građane I građani ne mogu biti štetni za nju.

Protest Udruženja završen je nakon pola sata a flajeri su potom postavljeni ispred ulaza u skupštinsku salu , tako da su svi odbornici mogli da se upoznaju sa sadržinom zahteva .

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare