Proslavljeni srpski glumac i reditelj Ljubiša Samardžić Smoki, dobiće svoj spomenik u Niškoj Banji

NIŠ-NIŠKA BANJA

Proslavljeni srpski glumac i reditelj Ljubiša Samardžić Smoki, u  Niškoj Banji dobiće svoj spomenik, koji će se nalaziti uz samu šetališnu stazu koja će biti dodatno uređena, najavio je predsednik ove gradske opštine Dušan Živković. Inače, po istaknutom glumcu i reditelju ponela je naziv i jedan ulica u banji.

„Uz pomoć Udruženja Ktena mundi čiji su članovi iz opštine Babušnica, Bela Palanka i Niška Banja, uspeli smo da odvojimo sredstva za izgradnju skulpture koja će se nalaziti uz samo šetalište, a uz pomoć Grada dobijamo donaciju 130 kvadrata dečijeg mobilijara koji će se nalaziti takođe na šetalištu“, kazao je Živković.

                  Ljubiša Samardžić poznat je još po nadimku Smoki. Rođen je u Skoplju, 19. novembra 1936. godine, u rudarskoj porodici koja je radila u rudniku uglja – Jelašnica kod Niške Banje. Umro je u Beogradu, 8. septembra 2017. godine u 81. godini.

                   Odigrao je više od sedamdeset filmova različitih žanrova, tokom gotovo trideset godina, glumio je glavne i sporedne uloge. Pored mnogobrojnih nagrada, za životno delo dobija nagradu AVNOJ (1988.), nagradu Pavle Vujisić (1995.) i nagradu akademije Ivo Andrića (2005.) – za uloge u jugoslovenskoj kinematografiji.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare