Promovisana zbirka poezije Vranjanke „Mirisi raja“

VRANJE

U Galeriji Narodnog muzeja u Vranju pesnikinja Ana Mitić Stošić priredila je promociju svoje prve knjige poezije „Mirisi raja“.

Zbirka je nastajala godinama i sadrži više od 50 refleksivnih, ljubavnih i religioznih pesama, kaže autorka i dodaje da joj pažnju zaokuplja sve što joj se dešava i time otkriva sebe, svet i život.

Knjiga poezije sadrži više od 50 refleksivnih, ljubavnih i religioznih pesama. Svetlost dana, u izdanju Udruženja književnika Vranja, je ugledala zahvaljujući finansijskoj podršci  grada.

Brojnoj publici video porukom se obratio jedan od recenzenata Anđelko Zablaćanski, koji je rekao da je „lepota njene poezije u tome što je svaki stih otkinut iz najdubljeg hodnika njene duše“.

Branka Marković, takođe recenzent, je istakla da je poetska reč kraljica umetnosti. Tu magiju mogu da osete čitaoci kroz pesme u zbirci „Mirisi raja“.

Na književnoj večeri o knjizi je govorila i dobitnica nekoliko značajnih književnih nagrada Danica Vukićević, osvrnuvši se na tematiku i slojevitost poezije mlade Vranjanke.

„Poezija je svetinja, zaštita i utočište, pritajivanje duše u ćutanju i dilemama, spektar  emotivnih situacija. Anine pesme su slike o nadi, veri da je poezija lekovita, o tome da je svet obmana, do alegorijske slike duhovne borbe“, rekla je Vukićević 

Postioci su bili u prilici da slušaju Anine stihovce uz muzičku pratnju profesora gitare Lazara Vukotića.

Kako je promocija imala i humanitarni karakter, sav prihod od prodatih knjiga namenjen je za lečenje dvoje sugrađana, Hane Gligorov i Stefana Petkovića.

Autorka je srpski jezik i književnost diplomirala na Filološkom fakultetu u Beogradu. Bavi se pisanjem pesama i prikaza knjiga u zbornicima i književnim časopisima. Živi u Vranju i radi kao profesorka u Osnovnoj školi „Branko Radičević”.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare