KFOR donirao opremu vatrogasnoj jedinici u Severnoj Mitrovici

PRIŠTINA-MITROVICA

Vatrogasna jedinica u Severnoj Mitrovici je od KFOR-a dobila donaciju koja se sastoji od seta opreme koja će unaprediti njihove bezbednosne sposobnosti u njihovoj zoni odgovornosti.

KFOR-ov tim je pripadnicima vatrogasne jedinice u Severnoj Mitrovici uručio zaštitnu opremu, merdevine, creva, pumpe i jednu motornu testeru, u cilju podrške njihovim aktivnostima na zaštiti lokalnog stanovništva od požara i elementarnih nepogoda.

Projekat “Protivpožarna oprema” razvijen je od strane Jedinice za civilno-vojnu saradnju KFOR-a u bliskoj saradnji sa KFOR-ovim Timom za vezu K2 i predsednikom opštine Severna Mitrovica, a realizovala ga je KFOR-ova Regionalna komanda Istok, saopšteno je iz te misije.

Ministarka administracije i lokalne samouprave Adrijana Hodžić  – koja je prisustvovala uručenju donacije zajedno sa predsednikom opštine Severna Mitrovica Goranom Rakićem – zahvalila se KFOR-u na podršci koju pruža svim opštinama i istakla da je “podrška KFOR-a u saglasnosti sa naporima u korist lokalne vatrogasne jedinice od strane opštine Severna Mitrovica”.

Predsednik opštine Rakić, koji je bio veoma zahvalan na donaciji, izrazio je svoje zadovoljstvo, istakavši da se “prijateljstvo i međusobno poštovanje nastavlja”, a da će “ova donacija KFOR-a poboljšati svakodnevne aktivnosti i uslove rada vatrogasne jednice u Severnoj Mitrovici”, navodi se u saopštenju.

KFOR je posvećen bezbednosti i stabilnosti na Kosovu i podržavanju izgradnje kapaciteta lokalnih bezbednosnih institucija kroz projekte i donacije koje mogu poboljšati budućnost stanovništva.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare