Promovisana aplikacija „Siuvs Mobile“

VRANJE

U zgradi Gradske uprave u Vranju član Gradskog štaba za vanredne situacije Nemanja Jovanović održao je sastanak sa predstavnicima javnih preduzeća i ustanova. Povod je bilo predstavljanje aplikacije „Siuvs Mobile“ – Sistem za integrisano upravljanje vanrednim situacijama i rizicima od katastrofa.

„Grad Vranje deo je projekta Nacionalnog programa za upravljanje rizikom od elementarnih nepogoda, koji je vodila Kancelarija za upravljanje javnim ulaganjima Vlade Republike Srbije. Ova aplikacija predstavlja jedan od načina za brzo i efikasno obaveštavanje građana o aktivnostima Gradskog štaba za vanredne situacije, javnih i javno komunalnih preduzeća i ustanova, kao i o vanrednim događajima i uputstvima za ponašanje u takvim situacijama. Primera radi, pomoću ove aplikacije, između ostalog, biće dostupne informacije o stanju na putevima, prekidima u saobraćaju, izmeni režima saobraćaja, o kvarovima na vodovodnoj mreži i stanju snabdevanja stanovništva vodom i električnom energijom“, kaže Jovanović.

On je dodao da se na ovaj način jačaju kapaciteti lokalne samouprave u smislu pravovremenog i koordinisanog odgovora na izazove u vanrednim situacijama, što je od suštinskog značaja za podizanje stepena bezbednosti i sigurnosti.

Aplikacija se preuzima na „Google play“ prodavnici, a instaliranje je besplatno.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare