Promovisan roman “Sunce ovog dana: Pismo Andriću” Vladimira Pištala

LESKOVAC

U Leskovačkom kulturnom centru večeras je promovisan najnoviji roman Vladimira Pištala „Sunce ovog dana: Pismo Andriću“.

Vladimir Pištalo je jedan od najznačajnijih savremenih srpskih pisaca.

Njegova najpoznatija dela su romani „Milenijum u Beogradu“, „Venecija“ i „Tesla, portret među maskama“, ovenčan NIN-ovom nagradom, kao i nagradom Narodne biblioteke Srbije za najčitaniji knjigu. Vladimir Pištalo živi u Americi gde predaje svetsku i američku istoriju na Univerzitetu u Vusteru, Masačusets.
Pojavljivanje Pištalove nove knjige, objavljene u izdanju “Agore” i promovisane u Narodnoj biblioteci grada Beograda juna meseca, ocenjeno je književnim događajem godine. Nenad Šaponja, urednik izdanja, ističe da će ovaj roman obeležiti i naredne književne sezone jer je drugačiji od svih knjiga o Ivi Andriću.
„Pisma opisana u knjizi predstavljaju transvremenski dijalog dva pisca kroz koji Andrićevo vreme „isijava“, a time ova knjiga čini našu književnost velikom. Beskompromisno demonstrirajući etiku književne odanosti, ali istovremeno i etiku odanosti književnosti, pripovedanju sveta, Pištalo razgovara sa Andrićem na način blizak onome kako je mladi Andrić vodio „Razgovor sa Gojom“.
Na promociji su govorili autor Vladimir Pištalo i izdavač Nenad Šaponja.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare