Nastupili Igo Afetuš i Uglješa Novaković kvartet

LESKOVAC

U Kamernoj sali Leskovačkog kulturnog centra održan je džez koncert u okviru „Le Tour de Sax“ turneje koju organizuju festival Belgrade SAXperience i Francuski institut u Srbiji, uz podršku Societe Generale Srbija. Cilj ove koncertne turneje u deset gradova Srbije je decentralizacija kulture i upoznavanje sa francuskim umetnicima. U Leskovcu su nastupili džez saksofonista Igo Afetuš i Uglješa Novaković kvartet. Igo Afetuš je završio konzervatorijume CRR i CNSM u Parizu, potvrđeni je solista i improvizator, svirao je u poznatim big bendovimna.
„Pre Leskovca smo svirali u Novom Pazaru, Kraljevu, Gornjem Milanovcu i Pirotu“ kaže Uglješa Novaković i dodaje da je do sada sve bilo odlično i da su koncerti bili dobro posećeni.
Svoje utiske je izneo i francuski saksofonista Igo Afetuš, rekavši da je reakcija publika bila različita od grada do grada.
„Bilo je publike koja veoma dobro primila našu muziku, bilo je i onih koji su to primili slabije. To zavisi od toga da li je publika više ili manje navikla da sluša našu muziku. Meni je ovo prvi put da uopšte dolazim u Srbiju, o kojoj nisam skoro ništa znao. Očekivao sam mnogo manje razvijenu zemlju, ali sam naišao na nešto što je potpuno suprotno. Oduševljen sam prijemom i gostoprimstvom i ljudi i publike. Sa velikim, velikim zadovoljstvom ću opet doći u Srbiju.“
Partner organizatora turneje su Leskovački kulturni centar i Muzička škola „Stanislav Binički“.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare