Arsić: Poslanik Mitrović kritikuje odluke u čijem donošenju je sam učestvovao

BUJANOVAC

Zamenik predsednika opštine Bujanovac Stojanča Arsić komentarisao je za JUGpress izjavu narodnog poslanika Nenada Mitrovića koja se pojavila na jednom lokalnom informativnom portalu, a tiče se subvencionisanja veštačkog osemenjavanja.

Naime, Mitrović je ranije izjavio da lokalna samouprava nije podnela zahtev za subvencionisanje veštačkog osemenjavanja Koordinacionom telu za jug Srbije, te da zbog toga, nakon 15 godina uspešnog subvencionisanja uzgajivača stoke sredstvima Koordinacionog tela, ova praksa prestaje.

Arsić prilično oštro reaguje na Mitrovićevu izjavu:

“Nenad Mitrović ne sme sebi da dozvoli da iznosi ovakve besmislice. Nije mi jasno kako neko može da odlučuje o nekim stvarima, a da posle ispadne da ne zna o čemu je odlučivao. Prvo, u radu prilikom odlučivanja o raspodeli sredstava iz Koordinacionog tela učestvuju I narodni poslanici I Mitrović je učestvovao. Opština Bujanovac je od Koordinacionog tela dobila 117 miliona dinara, a Preševo 107 miliona, I nikako nije oko 100 miliona izdvojeno za obe opštine, kako kaže narodni poslanik. Drugo, sredstva iz Koordinacionog tela su namenjena za kapitalne projekte za koje se opredeli lokalna samouprava. Ako mi napravimo program subvencionisanja u poljoprivredi koji će se finansirati iz transferovanih sredstava budžetu opštine i za koji Ministarstvo poljoprivrede da zeleno svetlo, ja ne vidim u čemu je problem”, ističe Arsić.

Zamenik predsednika je potom govorio I o samom programu subvencionisanja.

“Sačinjen je program subvencionisanja u voćarstvu, povrtarstvu, stočarstvu I još nekim oblastima. Kada govorimo o subvencijama u stočarstvu, jasno se kaže da se subvencioniše veštačko osemenjavanje za uzgajivače koji imaju registrovano poljoprivredno gazdinstvo, jer je to jedan od uslova I za republičke subvencije, a važno je reći i da se subvencioniše samo prvo veštačko osemenjavanje. Ovo funkcioniše besprekorno i novac se uplaćuje na račune poljoprivrednika početkom ili sredinom svakog meseca.”

Na naše pitanje da li je broj zahteva u okvirima planiranog, Arsić odgovara da je primetan nešto niži broj pristiglih zahteva od očekivanog, I pita se “gde su sve te umatičene krave”.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare