Promovisali Crossfit fitnes

LESKOVAC

U gradskom parku promovisan je CrossFit, oblika fizičke aktivnosti koji predstavlja konstantno variranje funkcionalnih pokreta i njihovo izvođenje pri visokom intenzitetu.

Cilj je razvoj funkcionalnog fitnesa koji sprema pojedinca na sve zahteve svakodnevnog života. Ovakav vid treniranja jača čitavo telo kroz izvođenje tzv. složenih pokreta koji angažuju veću grupu mišića. CrossFit se radi u malim grupama (10-15 ljudi), trening se prilagođava svim uzrastima, nivoima fizičke spremnosti, postoji zabavan oblik treninga, aktivacija mentalnih i fizičkih potencijala, razvoj pozitivnog takmičarskog duha… O ovoj novoj sportskoj disciplini Andrija Atanasković, pomoćnik gradonačelnika, je rekao da u svetu neprestano dolazi do stvaranja novih sportskih disciplina, kao što je CrossFit i koji nije samo samostalni sport, već i kao baza za fizičku pripremu svih sportista, što dodatno povećava njegov značaj.

Nikola Mitrović, jedan od osnivača CrossFit kluba kaže da je cilj ove manifestacije da se ljudi upoznaju sa nekim zdravim navikama i pozvao prisutne da pogledaju vežbe koje su pripremili.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare