Norbert Šinković novi predsednik NDNV-a, Maja Leđenac potpredsednica

NOVI SAD

Nezavisno društvo novinara Vojvodine (NDNV) održalo je danas svoju izbornu i statutarnu skupštinu na kojoj je većinom glasova članova udruženjn za novog predsednika Upravnog odbora Nezavisnog društva novinara Vojvodine (NDNV) izabran novinar Radija Slobodna Evropa i asistent na Odeku za medijske studije Filozofskog fakulteta u Novom Sadu Norbert Šinković.

“Potrpedsednica udruženjna u narednom mandatu biće novinarka agencije Beta, VOICE-a i Radija Slobodna Evropa Maja Leđenac.

Lista ostalih izabranih za rad u orgnima NDNV

UPRAVNI ODBOR: 
1. Norbert Šinković
2. Maja Leđenac
3. Branka Dragović Savić
4. Slađana Gluščević
5. Darko Šper
6. Duško Medić
7. Jelena Kleut
8. Ranka Ivanoska
9. Ana Lalić

NADZORNI ODBOR:
1. Natalija Marko
2. Jasmina Mihnjak
3. Smiljana Milinkov

SAVET NDNV:
1. Žužana Serenčeš 
2. Laslo Vegel
3. Teofil Pančić
4. Branislava Opranović
5. Čaba Presburger

SUD ČASTI:
1. Natalija Jakovljević
2. Boris Varga 
3. Stefan Janjić

Novi Predsednik UO NDNV Norbert Šinković, poručio je da je cilj novog rukovostva cilj da podmladi organizaciju i da mladim kolegama da priliku da odlučuju i uključe se u borbu za slobodno novinarstvo što je više moguće. Novoizabrani predsednik je rekao da je medijska scena u Srbiji devastirana i dodao da neće odustati od borbe za slobodne medije.  

“Nudimo platformu mladim kolegama i koleginicama, da se bave profesionalnim novinarstvom i da ostanu na pravom putu”, kazao je Šinković i najavio da će naročitu pažnju posvetiti kolegama i koleginicama na lokalnom nivou. 

Nakon održane skupštine, novi Upravni odbor NDNV imenovao je Izvršni odbor te organizacije, koji od sada čine finansijski direktor Miloš Katić, izvršni direktor Veljko Milić i programski direktor NDNV-a Dinko Gruhonjić. Izvršni odbor je imenovao Miloša Katića za svog predsednika. 

Skupština NDNV-a usvojila je i izmene Statuta organizacije, čiji je cilj da se obezbedi maksimalna profesionalizacija i modernizacija organizacije. Prema tim izmenama, Upravni odbor će voditi računa o medijskim politikama NDNV-a i ostalim glavnim smernicama organizacije, dok će Izvršni odbor imati zadatak da se bavi finansijskim, kadrovskim i projektnim pitanjima. 

Nezavisno društvo novinara Vojvodine osnovano je 17. januara 1990. godine u Novom Sadu, kao reakcija na političke čistke koje je sprovodio režim Slobodana Miloševića u vojvođanskim medijima. NDNV je najstarije nezavisno udruženje novinara na prostoru nekadašnje Jugoslavije i iduće godine slavi 30 godina postojanja. Prvi predsednik NDNV-a bio je u dva mandata Miodrag Mile Isakov, potom Dimitrije Boarov, zatim Petar Petrović, potom u tri mandata Dinko Gruhonjić i Nedim Sejdinović koji je u martu podneo osatvku na tu funkciju iz “ličnih razloga”.

Na skupštini je prisustvovalo oko stotinu članova udruženja, a održana je u prostorijama Advokatske komore Vojvodine”, navodi se u saopštenju NDNV.

Ostavite komentar

avatar
  Prati  
Obavesti me o