Promocija knjige “OKO HRASTA, put do ozdravljenja”

LESKOVAC

Knjiga “OKO HRASTA, put do ozdravljenja” Udruženja obolelih od raka i osoba sa stomom “Hrast” danas je promovisana u Leskovačkom kulturnom centru.

O knjizi su govorile  autorke Zorica Menković, predsednica Udruženja, Jasmina Petković, novinarka u penziji i recenzent Kadivka Stevanović, predsednica Društva za borbu protiv raka iz Niša.

“Ovom knjigom, hteli smo da razbijemo stigmu o tome da je rak nepobediv, naprotiv. Knjiga govori da naši oboleli od raka mogu da pobede bolest i da se nose sa samom bolešću i zato ona predstavlja svojevrsni priručnik. Ona je nada i putokaz, ona je pružena ruka za oslonac i ohrabrenje onima koje je bolest poljuljala i koji ustvari imaju te teške trenutke u lečenju. Knjiga je vedrog duha, puna je života, odiše osećanjem ljubavi, nade i vere u bolje sutra”, rekla je predsednica Udruženja obolelih od raka i osoba sa stomom “Hrast”, Zorica Menković.

—–

Ona je dodala i da su autori knjige zapravo oboleli od raka i da ih ima ukupno 14.

“Iza svake priče, iza svakog kancera stoji najintimnije osećanje u vezi sa bolešću, kao i okolnosti koje su prethodile. Samim tim, naši oboleli šalju poruke i drugim obolelima, da mogu da pobede bolest i da mogu da žive kvalitetno i dostojanstveno, kao i zdravima, da odlaze redovno na lekarske preglede i da usvajaju zdrave stilove života”, zaključila je Menkovićeva.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare