Projekti sa partnerima iz Evrope

VLASOTINCE

Tokom druge polovine maja meseca profesori i učenici Tehničke škole u Vlasotincu učestvovali su u dva značajna Erazmus + projekta na evropskom nivou. U sklopu Erazmus+ KA2 projekta” Digital Learning Paths” održane su edukacije za osam partnera iz šest zemalja, čiji je cilj piprema digitalne platforme Ariadna za različite tehničke profile na engleskom jeziku, koji će koristiti učenici širom Evrope.

 • Prvi trening sastanak je održan u Bukureštu, a projekat je pod koordinatorstvom Tehničke škole Iz Brisela(GO! technisch atheneum Zavelenberg Sint-Agatha-Berchem, sa partnerima iz Španije Grčke, Hrvatske i Rumunije.
  JUGpress: Gde je održan drugi trening vaših školskih partnera ?
  Pom.dir. D.P: – U drugom Erazmus + KA 2 projektu ,,Teach me differently” učestvovali su učenici i nastavnici iz Austrije, Portugalije, Kipra, Rumunije, Srbije i domaćina Grčke na petodnevnom sastanku u školi 2nd Gymnasium of Hanthi u grčkom gradu Ksantiju, a tema je bila individualizacija i diferencijacija savremene nastave. Ovaj projekat vodi austrijska Ekonomska škola Bundechandelskakadmie iz okoline Beča.

 • JUGpress: Koja iskustva posle svega ovoga što su imali tokom ovih treninga ?
  Pom. dir. D. P: – Svim učenicima ovo je bilo nezaboravno iskustvo, gde ne samo da su učili o inovativnim metodama u nastavi već su imali i prilike da upoznaju lokalne običaje i kulturu, a i da razmene iskustva i steknu trajna prijateljstva sa partnerima iz Evrope.
  JUGpress: Koji su ciljevi ,,Erazmus+” projekta ?
  Pom. dir. D.P: – Inače, Erazmus+program je najveći EU fond za unapređenje obrazovanja kroz proces modernizacije i internacionalizacije tj. širenje mreža kontakata i razmenu dobre prakse sa ostalim evropskim školama iz razvijenih zemalja.
  JUGpress: Koliko je predviđeno da ovaj program traje i sa kojim sredstvima raspolaže ?
  Pom. dir. D.P.: – Novi ,,Erazmus+” predviđeno je da traje od 2021. do 2027. godine sa projektovanim budžetom od 26 milijardi evra. U vremenu koje je pred nam profesor naše škole Dragan Živković i ,,Erazmus” + ambasador, održaće niz prezentacija lokalnog i regionalnog karaktera, kako bi se što veći broj škola uključio u ,,Erazmus” + projekte, a time bi se kroz razmenu sa vršnjacima i unapređenje kvaliteta obrazovnih ustanova stvorili bolji uslovi za razvoj učeničkih potencijala i talenata – upoznaje nas pomoćnik direktora Tehničke škole, Dušan Pešić sa svim dešavanjima u vezi projekta ,,Erazmus +” programa.


I njihov doprinos je nemerljiv
PROFESORI i UČENICI U OKVIRU PROJEKTA

 • U ovom nesumljivo značajnom projektu naše škole učetvovali su učenici završne četvrte godine Tamara Cvetković, Marija Stojanović arh.teh. i Anđela Kocić teh.mehatronike, a svoj doprinos uspešnosti dali su profesori: Dragan Živković, Jovica Pešić, Bojan Petković i pomoćnik direktora Dušan Pešić – informiše nas preduzumljiva i u neku ruku PR Tehničke škole, profesorka Nina Đorđević.
Prati
Obavesti me o
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare