Projekat  za unapređenje položaja osoba sa invaliditetom

VRANJE

Centar za društvene integracije u Vranju realizovao je Projekat „Uhvati trenutak“ koji je osmišljen da se kroz različite sadržaje radionica u životne tokove uključe osobe sa invaliditetom.

„Organizovali smo radionice na kojima smo osobama sa invaliditetom ukazali na put od ideje do realizacije projekta. Izradili smo brošuru koja će polaznicima umnogome pomoći u pisanju predloga projekta. Ukazali smo im i na projekte koje su realizovale osobe sa invaliditetom iz drugih gradova u našoj, ali i zemalja iz okruženja. Kroz sadržaje aktivnosti polaznici su imati priliku da nam se predstave i iskažu sa kojim se to problemima susreću”, navode u  Centru za društvene integracije.

Cilj projekta je unapređenje položaja osoba sa invaliditetom u društvu i razvoj principa jednakih mogućnosti u svim sferama javnog i privatnog života.

U Centru smatraju da bi se realizacijom ovih aktivnosti uticalo na poboljšanje života osoba sa invaliditetom. S druge strane polaznicima projekta bilo bi omogućeno da nauče kako da obezbede sredstva za svoje ideje.

Projekat se realizuje u saradnji sa Udruženjem osoba sa paraplegijom i Udruženjem multiple skleroze Pčinjskog okruga Vranje, uz finansijsku podršku Grada.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare