Hirurški blok uskoro gotov

VRANJE

 

Radovi na parternom uređenju prostora oko novog Hirurškog bloka  u Vranju biće završeni do 20. decembra. Radove finansira lokalna samouprava, rekao je u ponedeljak gradonačelnik Vranja dr Slobodan Milenković, prilikon obilaska gradilišta.

,,Završena je izgradnja hidrotehničkih instalacija, a u planu je i izgradnja pristupne saobraćajnice, portirnice, potpornog zida, javne rasvete i parking prostora. Vrednost ovih radova je 14 miliona dinara. Uskoro će biti završen ovaj izuzetno značajan objekat za Vranje. Ukupna vrednost ulaganja lokalne samouprave u uređenje Hiruškog bloka je oko 300.000 evra”, rekao je Milenković.

On je za 2019. godinu najavio početak radova na rekonstrukciji starog dela Bolnice, u šta će Vlada Srbije uložiti oko 6,2 miliona evra.

Time ćemo zdravstvo u našem gradu, u pogledu uslova i kapaciteta, podići na mnogo viši nivo, rekao je gradonačelnik.

,,Novi Hiruški blok imaće najsavremeniju opremu, tako da će zdravstvena zaštita pacijenata biti na visokom nivou. Dobili smo fako aparat za oftamologiju, koji je jedan od najsavremenijih u dijagnostici u ovoj oblasti. Ostala oprema stiže ovih dana. Od 26. novembra počinje opremanje osam hiruških sala”, izjavila je vršilac dužnosti direktorke Zdavstvenog centra dr Ljiljana Antić.

Ona je rekla da će nakon završetka radova, biti formirana komisija za tehnički prijem, za čim bi trebalo da usledi i dobijanje upotrebne dozvole.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare