Privode se kraju radovi na rekonstrukciji puta Gornja Jajina-Bunuški Čifluk

LESKOVAC

Privode se kraju radovi na rekonstrukciji dela opštinskog puta  45, od Gornje Jajne do Bunuškog Čifluka. Kolovoz je, u ukupnoj dužini od 2,5 kilometara saniran, a narednih dana radiće se na formiranju i uredjenju bankina.

Za nešto više od dve nedelje, pre svega zahvaljujući povoljnim vremenskim prilikama, koje su omogućile radove i u zimskim uslovima, završena je rehabilitacija dela kolovoza na opštinskom putu 45, izmedju Gornje Jajne i Bunuškog Čifluka, ukupne dužine 2,5 kilometara. Sredstva u visini od 20,2 miliona dinara, obezbedili su Ministarstvo privrede i grad Leskovac.

“Trenutno se uredjuju bankine, a završena su mašinska iskopavanja odvodnih jarkova i ugradnja asfaltnih slojeva na kolovozu. Izvodjač je ”ABM Putogradnja Mramor” iz Merošine, a gradjani koji su danas ovde, zadovoljni su kvalitetom i srećni što su dobili lepu i modernu saobraćajnicu” , rekao je gradonačelnik Goran Cvetanović, koji je danas posetio gradilište.

On je najavio da će, uporedo sa pomenutim, početi radovi i na rehabilitaciji pet gradskih ulica, povereni istom izvodjaču:

” Jedna od najznačajnijih, u strogom centru grada je ulica Cara Dušana i trebalo bi već za tri-četiri dana da počnemo posao. Vreme nam ide na ruku, pa se može raditi i u toku zime, što će nam skratiti mnoge rokove. U okviru projekta ”Podrška razvoju poslovne infrastrukture”, radićemo i deonicu  opštinskog puta, koji od Leskovca vodi ka Južnoj Moravi, dužine 6,6 kilometara.Investicija je vredna 56,5 miliona dinara. Radi se o putu od Leskovca, preko Bogojevca, do Postrojenja za prečišćavanje otpadnih voda. Radićemo intenzivno i u toku februara, kako bismo sve planirane radove završili” , najavio je Cvetanović.

On je rekao i da će i u 2018. godini, Leskovac biti jedno od najvećih gradilišta u Srbiji, jer je pokrenuto ili na početak čeka, veliki broj projekata.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare