Program Direkcije uskladjen sa rebalansom

LESKOVAC

U cilju usklađivanja sa rebalansom budžeta, usvojene su izmene i dopune programa poslovanja  za 2016. godinu JP Direkcija za urbanizam i izgradnju. Prihodi su smanjeni sa milijardu 229 miliona 540 hiljada na milijardu 209 milona dinara, a u skladu sa tim smanjeni su i ukupni rashodi na milijardu 209 miliona dinara.

Došlo je do određene preraspodele sredstava pre svega zbog izvršnih rešenja prilikom realizacije investicje na bulevaru Nikole Pašića.

Sredstva za izgradnju objekata za potrebe grada uvećana su za 2 miliona 300 hiljada dinara, tako da izmenom programa poslovanja iznose 150 miliona 333 hiljada dinara.

Za investicije u saobraćajnoj infrastrukturi predviđeno je 18 miliona 920 hiljada dinara, za izgradnju objekata za potrebe grada za nove investicije predviđen je iznos od 3 miliona 600 hiljada dinara i za izgradnju vodovodne i kanalizacione mreže, za nove investicije, milion i 800 hiljada dinara.

Gradsko veće je na šestoj sednici usvojilo i predlog rešenja o isknjiženju pojednih sportskih objekata iz knjigovodstvene evidencije Dirkecije za urbanizam i izgradnju. 

Kako se čulo u obrazloženju, Direkcija je bila jedan od ugovarača za izgradnju objekata koje je finansiralo Ministarstvo omladine i sporta.

Po okončanju tih radova, oni su isknjiženi iz evidencije Ministarstva omladine i sporta i uknjiženi u posebnu evidenciju javnog preduzeća Direkcije za urbanizam i izgradnju.

Ovakva odluka doneta je na osnovu preporuke državnih revizora 2015. godine. Budući da delatnost Direkcije nije korišćenje sportskih objekata, pristupiće se njihovom  isknjižavanju iz evidenicje Direkcije i preneće se grada na uknjižavanje i korišćenje.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare