Izdvojena sredstva za usluge socijalne zaštite

LESKOVAC

Iz gradskog budžeta biće odvojeno milion 215 hiljada dinara radi učešća u finansiranju određenih usluga socijalne zaštite, odlučilo je danas Gradsko veće.

Grad Leskovac i Ministrstvo za rad, zapošljavanje i socijalnu politiku potisali su ugovor o namenskim transferima u iznosu od 12 miliona 150 hiljada 540 dinara, za finansiranje u oblasti socijalne zaštite iz nadležnosti grada.

Grad je u obavezi da dostavi Ministarstvu dokaz da je uplatio potreban iznos, reč je 10 posto sredstava u odnosu na utvrđenu osnovicu za obračun nameskog transfera za jednicu lokalne samouprave, rekla je načelnica Gradske uprave za društvene delatnosti Suzana Stanković Ilić.

Sredstva će se upotrebiti za finansiranje onih socijalnih usluga koje nedostaju grada, a koje su definisane gradskom  Odlukom o uslugama u obalasti socijalne zaštite.

Usvojen je predlog rešenja kojim se otuđuje gradsko građevinsko zemljište u javnoj sovjini  garda Leskovca neposrednom nagodbom, radi ispravke granica  i formiranja građevinske parcele u korist „Metla komerc“ doo Leskovac, kao i predlog rešenja kojim se otuđuje izgrađevo građevinsko zemljište za ostale namene neposrednom pogodbom u korist Slobodana Stojanovića iz Leskovca, radi formiranja građevinske parcele.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare