Produženo izjašnjavanje za odlazak iz „Jumka“

VRANJE

U vranjskom „Jumku“ odlučeno je da se anketriranje zaposlenih koji su zainteresovani za socijalni program produži do kraja naredne nedelje. Do sada je 315 radnika odlučilo da napusti firmu, ali se pretpostavlja da će taj broj  biti veći s obzirom da je rok za izjašnjavanje produžen, kaže za JUGprss, predsednik Nadzornog odbora u ovoj kompaniji, Branislav Popović.

„Ovo je drugi krug izjašnjavanja koji je odobrilo Ministarstvo privrede i prioritet ovog socijalnog programa će imati radnici koji obavljaju poslove u režiji, s obzirom da predstoji reorganizacija kompanije. Zato svi oni koji su u dilemi mogu da iskoriste šansu i uzmu po 200 evra za svaku godinu staža“, rekao je Popović.

 

U kompaniji „Jumko“ trenutno je zaposlen 1.061 radnik na neodređeno, od tog broja u režiji je oko 200 ljudi. Samo neki od njih  će moći da konkurišu za dobrovoljni odlazak uz otpremninu.

 

Za prvi krug socijalnog programa u najvećoj vranjskoj tekstilnoj fabrici, koji je realizovan prošle godine, prijavilo se 550 radnika.

Devedesetih godina prošlog veka ovaj tekstilni gigant iz Vranja zapošljavao je preko 13.000 radnika. Bila je to najveća firma u svojoj branši u zemlji.

Област са прилозима

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare