Prodavci sa kvantaša najavili štrajk za sutra, Sotirovski tvrdi da neće štrajovati

NIŠ

Prodavci Kvantaške pijace u Nišu najavili su prošle nedelje štrajk za sutra, 8.marta, jer  kažu da gotovo i nemaju zaradu, a za to okrivljuju nadležne koji, kako ističu tolerišu vanpijačnu prodaju u ulici Đuke Dinić u Nišu. Kažu da je vanpijačna prodaja jedno vreme bila zaustavljena, ali je nakon smanjena konktrole nastavljena. Gradonačelnica Niša Dragana Sotirovski kaže da se sastala sa prodavcima sa kvantaša i istakla da štrajka neće biti.

                              „Da razoračam sve one koji su mislili da će štrajka biti, neće ga biti. Sastala sam se sa njima i  dogovorili se da štrajkom ne dobija niko. Problem se rešava razgovorom  i zajedničkim rešenjem. Oni su predložili neka rešenja, mi smo ta rešenja prihvatili i videćemo kako ćemo dalje rešavati ovaj problem“, kazala je gradonačelnica Niša Dragana Sotirovski.

                              Ona je dodala da Grad u ovom trenutku nema  toliko komunalnih milicionera koji bi četvrtkom, petkom, subotom i nedeljom dežurali o tri do sedam ili pola osam ujutru u ulici Đuke Dinić  jer jednostavno to nije moguće.

                            „Niš je  veliki grad a mali je  broj izvršilaca. Komunalni milicajci se bave i bukom u gradu i Okom sokolovim i mnogim drugim stvarima te nije moguće dežuranje na tom prostoru svake noći, naročito ne uoči vikenda“, kazala je gradonačelnica Sotirovski.

                            Dodala je da postoji nekoliko mogućnost za rešavanje problema koje imaju prodavci na kvantašu koje će grad razmatrati zajedno sa  ljudima iz Tržnice, a biće uključena i komunalna milicije kao i komunalne ispekcije opštine Crveni Krst.

                             „Ponovo ćemo izaći na teren, jer zakupci kvantaša tvrde da je bilo jako dobro kada smo organizovali tri meseca akcije, stalne, konstantne. Ponovićemo to“, kazala je gradonačelnica Niša Dragana Sotirovski.

                             Ona je najavila i skorašnju prezentaciju nove kvantaške pijace i dodala da se u Gardu sa nestrpljenjem očekuje da i kvantaška pijaca i auto ijaca i buvlja pijaca budu na jednom mestu.

                           „Vidim po njihovom mišljenju da će to rešiti njihov veliki problem“, dodala je Sotirovski.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare