U Nišu ozakonjenje stambenih zgrada i sa većom spratnošću od one za koju su imali dozvolu

NIŠ

Predlogom odluke Gradskog veća u postupku ozakonjenja o određivanju maksimalne spratnosti do tri etaže svi građani koji su kupili stanove u stambenim zgradama izgrađenim do 27. novembra 2015. godine, koji su vidljivi na satelitskom snimku sa tim datumom, moći će da ih legalizuju, dobiju priključak na vodovodnu ili elektromrežu i da se u njih usele, rekao je v.d. načelnik Gradske uprave za građevinarstvo Goran Zdravković.

                               On je napomenuo da je već pristiglo oko 20 takvih zahteva i da je reč o onim građanima koji su bili prevareni od investitora i koji nisu imali mogućnost da budu obeštećeni.

                                 Reč je objektima iz temelja i objektima koji su u jako lošem stanju, pa predstavljaju i opasnost po bezbednost prolaznika, napomenuo je Zdravković.

                               Na prijemu građana dolazili su oni koji su kupili stanove u stambenim objektima u nadgradnji ili iz temelja izgrađenih van utvrđenih gabarita u kojima ne mogu da stanuju, jer ne mogu da da ih legalizuju, rekla je gradonačelnica Niša Dragana Sotirovski i ocenila da je reč o važnoj odluci u interesu građana.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare