Procenat zaraženih u Pčinjskom okrugu 32,70

VRANJE-VLADIČIN HAN-SURDULICA-TRGOVIŠTE-PREŠEVO-BUJANOVAC-BOSILEGRAD

U Pčinjskom okrugu u poslednja 24 sata procenat novozaraženih korona virusom je i 32,70. Testirano je 330 uzoraka i evidentirano 108 pozitivnih. Dakle, svaka treća testirana osoba ima koronu.

Najviše su u Vranju, 74 novoinficirane osobe, Vladičinom Hanu 11, Surdulici 10, Trgovištu devet. U Bosilegradu su otkrivena tri nova slučaja infekcije, a u Preševu jedan. Za Bujanovac, koji je prethodnog dana imao devet pozitivnih, Gradski štab za vanredne situacije nije saopštio podatak.

Broj novoobolelih lica u poslednje dve do tri nedelje se ne menja. Jedino se na bolje promenilo to što se broj hospitalizovanih sa srednje teškom kliničkom slikom smanjuje, kažu epidemiolozi.

U kovid bolnicama Zdravstevnog centra Vranje hospitalizovana su 102 pacijenta koji imaju koronu i upalu pluća. Na kiseoničkoj potpori je 57 pacijenata. Na bolničko lečenje primljena su tri, a otpušteno sedam pacijenata. U bolnicama za pacijente sa korona virusoam ima 56 slobodnih postelja.

Korona je prisutna i kod dece. Među školskom decom 12 je novozaraženih, kao i kod dva predškolca. Dece nema u kovid bolnicama. Mere se moraju poštovati, ali je vakcinacija spas kako bismo pobedili koronu, ističu epidemiolozi.

Tokom proteklog vikenda, prvu, drugu i treću dozu vakcine protiv kovida-19 primilo je 270 osoba.

Zabeležen je porast broja vakcinisanih od 18 do 30 godina., izjavio je medijima dr Nikola Trajković, koordinator  za vakcinaciju.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare