Problemi sa snegom u opštini Vlasotince

VLASOTINCE
Borba sa snegom u brdsko-planinskom delu opštine Vlasotince već nekoliko dana ne prestaje i gotovo je celodnevna. Radne mašine vlasotinačke firme AB KOP već nekoliko dana su na terenu i rade na čišćenju putnih pravaca u prioritetu.

U međuvremenu su preminule tri osobe, u različitim delovima opštine, što je bio razlog da dođe do premeštanja radnih mašina kako bi se stvorili uslovi da se obave sahrane.

“I ako je, kalendarski gledano, na vidiku kraj zime, stanje na samom terenu u brdsko-plninskom delu opštine Vlasotince je sasvim drugojačije. Snežne padavine ovih nekoliko dana izazvale su puno problema i pojedini putni pravci prema selima i pojedinim mahalama bili su neprohodni. Problema sa snegom ima na putu između Donje i Gornje Lopušnje, i na pravcu ka Bistrici. U rubnom delu opštine Vlasotince, u selu Kozilo sneg je premašio visinu od jednog metra. Ništa bolja situacija nije ni u Ćuovu, Jezdinama i Dobrovišu i Ravnoj gori. Ovih nekoliko dana na terenu se nalaze dva bulodožera, dve utovarne lopate, jedan skipa jedan bager radi na saniranju klizišta u Donjem Garu. Gotovo celodnevnim radom, vrednih i preduzimljivih rukovaoca građevinske mehanizacije firme AB KOP, koja je, inače i zadužena za zimsko održavanje puteva u našoj opštini, a ponekad i u večernjim satima uspeli smo da stvorimo potrebne uslove za saobraćaj u napred navedenim mestima u brdsko-planinskom delu naše opštine.

Prognoze meteorologa da će biti još snežnih padavina, od nas zahtevaju puno mobilnost, i naša su nadanja, da ćemo uspeti da se izborimo na pravi način sa snežnim padavinama u narednom periodu, ako ih, naravno, bude. A molimo se Bogu, da ih ne bude “, rekao nam je u telefonskom razgovoru i sa lica mesta, Zoran Miljković, većnik u opštini Vlasotince, zadužen za putnu infrastrukturu, uz napomenu da se radilo i Gradištu i Prdanči, gde je, takođe bilo problema sa visinom snega.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare