Privrednik iz Leskovca donirao traktor u Štrpcu

LESKOVAC

Traktor, donacija privrednika Dejana Jankovića iz Leskovca danas je uručen dvanaestočlanoj porodici  Radovana Stanojkovića u selu Sušice u opštini Štrpce na Kosovu i Metohiji.

 

Kako je saopštila Kancelarija za Kosovo i Metohiju, ova donacija je uručena u okviru akcije pomoći srpskom stanovništvu koja je pokrenuta nakon razgovora predsednika Srbije Aleksandra Vučića sa građanima u Lapljem selu gde je boravio nakon ubistva Olivera Ivanovića.

Pomoćnik direktora Kancelarije za Kosovo i Metohiju Zoran Bojović  rekao je da je “nakon tog razgovora došlo do ekspanzije donacija iz centralne Srbije”.

On je rekao i da Kancelarija za KiM “grupiše i organizuje dostavljanje donacije” i da  ” u ovom trenutku” raspolaže sa blizu 600 tona robe koja će biti uručena onima kojima je najpotrebnija.

Uručenju donacije u Sušici kod Štrpca prisustvovali su gradonačelnik Leskovca Goran Cvetanović  i donator Dejan Janković.

Janković je porodici Stanojković poželeo da traktor koristi u zdravlju i da u budućnosti bude još brojnija.

“Do sada nismo mogli da radimo poljoprivredu, sad možemo da vozimo drva i da se bavimo poljoprivrednim poslovima”, rekao je domaćin Radovan Stanojković  koji je izrazio zahvalnost predsedniku Aleksandru Vučiću i svima koji su imali udela u ovoj donaciji.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare