Privatizacija – najbolje rešenje za Bujanovačku banju ?

BUJANOVAC

 

Predsednik opštine Bujanovac Šaip Kamberi smatra da je privatizacija Bujanovačke banje najbolje rešenje za ovaj, kako je rekao, najznačajniji privredni subjekt u opštini.

„Trenutno stanje u Bujanovačkoj banji ne zadovoljava ni osnovne kriterijume poslovanja“, istakao je juče Kamberi komentarišući poslednje najave početka privatizacionog procesa ovog lečilišta.

„Očekujem da, nakon privatizacije, Bujanovačka banja postane pokretačka snaga ekonomskog razvoja opštine, ne samo turizma, već i poljoprivrede i svih drugih grana privrede. Zbog toga je izuzetno važno da taj proces već jednom krene“, naglasio je Kamberi.

On je dodao i da ima saznanja da će se u bliskoj budućnosti  započeti procesi privatizacije za tri banje u Srbiji među kojima je i Bujanovačka banja.

Koliko je važno ovo pitanje za lokalnu samoupravu govori i to što će na današnjem sastanku Kamberija i premijerke Ane Brnabić u Beogradu biti jedna od tema, pored Plana od 7 tačaka, obrazovanja i integracije Albanaca u državne institucije.

Inače, nedavno je Osnovni sud u Bujanovcu doneo presudu u korist Specijalne bolnice Bujanovačke banje u sporu sa PIO Fondom oko prava svojine nad ovim lečilištem. Ovaj spor je, bar zvanično, bio jedina prepreka za privatizaciju.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare