Edukacija u cilju podizanja svesti o fenomenu trafikinga

VRANJE

Povodom 18. oktobra, Evropskog dana borbe protiv trgovine ljudima lokalna mreža za prevenciju i borbu protiv trgovine ljudima Grada Vranja organizovaće niz aktivnosti.

Cilj je osvetljavanje i vraćanje fenomena trgovine ljudima u fokus medijskog izveštavanja, odgovaranje na sve prisutnu izbegličku krizu, sumiranje sadašnje situacije i institucionalne pokrivenosti trgovine ljudima.

„Lokalna mreža u Vranju će organizovati edukaciju u cilju podizanja svesti o fenomenu trafikinga u dve osnovne škole u kojima se školuju deca migranata iz Prihvatnog centra u Vranju. U sredu je panirano da se aktivnosti organizujuju u OŠ „Svetozar Marković“, a narednog dana u OŠ „Radoje Domanović“, kaže potpredsednica lokalne mreže Beba Kanački.

Ona dodaje da je cilj unapređivanje i jačanje nacionalnih mehanizama za borbu protiv trgovine ljudima u Srbiji, kao i podizanje svesti i skretanje pažnje ključnim kreatorima politike na međunarodne obaveze koje je država preuzela.

Edukaciju za učenike osnovnih škola realizovaće obučeni treneri, volonteri Crvenog krsta Vranje. Deci migranata, biće omogućeni prevodioci posredstvom Udruženja građana „Indigo“. Predviđena je i podela propagandnog materijala na srpskom i engleskom, kao i jezicima zemalja porekla dece migranata.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare