Najviše pritužbi na rad javnih preduzeća i privatnih izvršitelj

NIŠ

Javna preduzeća i privatni izvršitelji najviše muče Nišlije – čulo de danas na sastanku republičkog ombudsmana Zorana Pašalića I  građana Niša, kao i predstavnika lokalne vlasti .  Najviše su se žalili na rad “Objedinjene naplate”, “Naisusa” “Medijane” I privatnih izvršitelja.

“Zaključio sam da je potrebno izaći iz grada Beograda I da tako kažem, doći ljudima na noge. Veliki broj građana koji je došao da ih primim nisu bili u finansijskoj situaciji da dođu u Beograd, ali su ipak došli ovde. Ovo je bio način da se vidim sa njima tamo gde oni žive , u mestima njihovog prebivališta, da čujem njihove probleme “ rekao je Pašalić. Koji je najavio bolju saradnju sa lokalom.

Građani se žale na republičke propise, imovinska prava, lošu upravu.

“ Ne samo u Nišu, ne samo u Bujanovcu, već  i u Beogradu, u nebrojenim kontaktima sa građanima zaključujem da nisu samo tu povrede prava , nego ono što se zove loša uprava. Kada neko može da reši problem za sedam dana a prolongira za nekoliko meseci. Građani gube strpljenje, gube nadu, veru u institucije a mi smo tu da povratimo to”, rekao je Zoran Pašalić zaštitnik građana na nivou Republike  I istakao je da Niš prednjači u ostvarivanju pojedinih prava građana u odnosu na ostale gradove u Srbiji. Pre svega u pogledu nekih socijalnih pitanja koja se tiču osoba sa invaliditetom , manjinskih grupa, odnosa prema starijima.

Sanja Stojančić, lokalna zaštitnica građana u obraćanju povodom dana ombudsman rekla je da je zadatak ombusmana da natera izvršnu vlast da poštuje prava građana I upozorila da su institucije te koje krše ljudska prava.

“Veliki broj predmeta rešimo u toku samog postupka, . Kada pošaljemo dopis određenom javno komunalnom preduzeću oni reaguju I nepravilnost u radu bude otklonjena.

Zamenik gradonačelnika Miloš Banđur podsetio je na praksu gradonačelnika Niša da se svakog ponedeljka sastaje sa građanima . Do sada je održao 35 sastanaka na kojima je saslušano više od 1000 građana.

U 2017. godini niški Ombusman dobio je 620 pritužbi od kojih je po rečima Sanje Stojančić, veći broj rešen u korist podnosilaca.

 

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare