Prilika za buduce lidere u regionu

BLAGOEVGRAD, BUGARSKA

 

Dvadesetsedmu skolsku godinu Americkog univerziteta u Bugarskoj (AUBG) na kojoj ce se skolovati preko 1100 studenata iz 40 zemalja sveta,  danas je svecano je otvorio Rosen Plevneliev, bivsi predsednik Bugarske.

Kada je AUBG otvorio svoja vrata pre 26 godina, na njemu je studiralo 208 studenata. Danas, sa preko 1100 studenata iz 40 zemalja sveta koji uce i zive u modernom kampusu izgradjenom po uzoru na prestizne americke koledze, univerzitet se moze pohvaliti odlicnim rezultatima. Diplomirani studenti AUBG ostvaruju globalni uspeh sa 99,8 % zaposlenih ili upisanih na postdiplomske studije u roku od nekoliko meseci nakon diplomiranja. Pored toga, 65% studenata dobija vise od jedne ponude za posao nakon zavrsenih studija na AUBG. Dualna americka i diploma EU, interdisciplinarna nastava i bogat izbor akademskih programa cine AUBG privlacnom destinacijom za studente sirom sveta. Studenti mogu da biraju izmedju umetnosti, humanistike, biznisa, tehnologije, ali i da kreiraju sopstvene oblasti interesovanja i sopstveni nastavni plan i program.

Srednjoskolci iz Srbije, narocito iz Beograda, Nisa, Vranja, Dimitrovgrada, Bosilegrada i gradova Pcinjskog okruga, svake godine pokazuju sve vece interesovanje za nastavak akademskog skolovanja u Bugarskoj. Univerzitet AUBG svojom misijom da obrazuje buduce lidere posvecene zadovoljavanju potreba regiona, prvenstveno Jugoistocne Europe, privlaci sve veci broj ambicioznih mladih ljudi iz Srbije, koji prepoznaju vrednosti i principe otvorenog demokratskog drustva.

Stiven Salivan, predsednik AUBG pozeleo je dobrodoslicu studentima i pozvao ih da iskoristie ono sto AUBG univerzitet nudi. „Podrzacemo vas na putu na kome cete upoznati sebe, sto predstavlja garanciju za vase buduce uspehe. Obrazovanje po americkom modelu daje vam mogucnost da birate – kurseve, discipline, vannastavne aktivnosti, glavne predmete; probajte i menjajte svoj raspored u skladu sa vasim potrebama. Recept za uspesnu karijeru je da volite ono sto radite. Otkrijte svoju strast!”, porucio je Salivan studentima.

Rosen Plevneliev je zapoceo vaznu misiju – da bude specijalni izaslanik univerziteta, a neki od njegovih ciljeva bice promocija Bugarske kao svetskog centra za obrazovanje, ali i privlacenje odlicnih studenata, kao i fakulteta izuzetnog kvaliteta. “Nadam se da ce moja posvecenost cilju Americkog univerziteta u Bugarskoj dopuniti sliku nase zemlje kao mesta koje nudi kvalitetno obrazovanje, gde izuzetni profesori poducavaju talentovane studente, a sve to u kombinaciji sa predivnim okruzenjem kako za zivot tako i za poslovanje”, izjavio je Plevneliev.

Nova skolska godina za studente Americkog univerziteta u Bugarskoj pocinje 7. septembra.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare