Na Ekonomskom fakultetu u Bujanovcu manje kandidata nego prošle godine.

BUJANOVAC

Na bujanovačkom odeljenju Ekonomskog fakulteta iz Subotice budući studenti, njih desetoro, danas polažu prijemni ispit u drugom upisnom roku.

Po rečima prodekana za nastavu Aleksandra Čučkovića, interesovanje za upis na ovu visokoškolsku ustanovu je nešto manje u odnosu na prošlu godinu.

„Ali to je slučaj i na velikom broju ostalih fakulteta u Srbiji“, kaže Čučković.

„U prvom upisnom roku upisano je 69 studenata, videćemo koliko će kandidata, od ovih deset koji danas polažu prijemni, uspeti da upiše fakultet. Mi se nadamo da će konačan broj studenata na prvoj godini biti 79“, dodaje  ističe prodekan Čučković.

Inače, na prvu godinu osnovnih akademskih studija u Bujanovcu konkursom je predviđeno da se upiše 90 brucoša. Oni će se školovati o trošku državnog budžeta, na novom studijskom programu – računovodstvo i revizija.

„Sva mesta su pokrivena budžetom Republike Srbije, tako da će svi studenti u prvoj godini imati besplatnu školarinu. U narednim godinama studiranja školarina će zavisiti od njihovog uspeha, odnosno od njihovih mogućnosti da u propisanim rokovima završavaju svoje obaveze“, kaže Čučković i dodaje da je praksa na fakultetu da se svake godine oragnizuje studijski program po jednom smeru i da je ove godine odlučeno da to bude već pomenuto računovodstvo i revizija.

Govoreći o nastavi na albanskom jeziku Čučković ističe da tu pogodnost imaju studenti na početnoj godini studija.

„Otprilike taj odnos je oko 30 odsto. Tu su angažovane naše kolege sa Ekonomskog fakulteta iz Tetova sa kojima već čitavih šest godina uspešno sarađujemo po ovom pitanju, jer oni imaju organizovanu nastavu na albanskom jeziku tako da smo usaglasili predmete i planove.“

Budući studenti su za prijemni ispit mogli da izaberu dva predmeta od ponuđenih: osnovi ekonomije, poslovna ekonomija, informatika, matematika i filozofija sa logikom.

Preliminarni rezultati se očekuju sutra, konačna rang lista će izaći 15. septembra, a upis je zakazan za 18. i 19. septembar.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare