Prilika da građani direktno učestvuju u uređenje svog grada

VRANJE

Od 12. do 20. oktobra, Grad Vranje biće deo godišnjeg evropskog događaja pod nazivom Evropska nedelja lokalne demokratije – ENLD, koju realizuje zajedno sa Kancelarijom za mlade.

Građani će moći da predlažu projekte za potencijalne investicije u svojoj životnoj sredini. To mogu učiniti već danas putem onlajn platforme. Na taj način se stvaraju mogućnosti za identifikaciju problema, ali i razvoj društvene zajednice. To je prilika da građani direktno učestvuju u uređenju svog grada.

Predlozi se mogu odnositi na uređenje ulica, zelenih površina, trgova, opremanje škola, organizovanje kulturnih i sportskih sadržaja, obnovu određenog objekta i izgradnju novog, kao i na podršku privredi i poljoprivredi ili na neku drugu ideju/projekat od značaja za grad.

„Sa navedenim ENLD aktivnostima dodatno se oblikuju i iskazuju potrebe građana, naročito mladih. Tako da, zajedno sa njima, možemo da razvijemo preciznije odgovore koji se tiču svih građana, čime će se povećati svest o značaju učešća u demokratskim procesima lokalne zajednice“, kaže Milan Zdravković, lokalni koordinator na ENLD aktivnostima.

Za učestvovanje, potrebno je da se popuni upitnik u prilogu, a rok za dostavu je do 30. oktobra. Predlozi se mogu slati putem imejl adrese kzm.vranje@gmail.com ili na adresu Kancelarija za mlade grada Vranja, ul. 29. novembra 1.

Za sve dodatne informacije građani se mogu obratiti na telefon 060/ 6161833 i 017/427-083. Predlozi se mogu dostaviti i u slobodnoj formi na navedene adrese.

U utorak, 13. oktobar, u centru grada, od 11 do 13 časova, planirana je promocija i upoznavanje građana sa principima Evropske nedelje lokalne demokratije i oblika delovanja gradske vlasti.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare