Prijem za učesnike LIFFE

LESKOVAC

Gradonačelnik Goran Cvetanović priredio je prijem na kome je ugostio deo gostiju i učesnika 14. Leskovačkog internacionanog festivala filmske režije. Tom prilikom je rekao da negujući ljubav prema filmskom stvaralaštvu, negujemo i čuvamo ovaj festival koji je ponos Leskovca.

„Kultura Leskovcu jeste važna, a ona može biti kvalitetna samo ukoliko počiva na dobrim i jakim stubovima. Ti stubovi su naše institucije kulture poput Leskovačkog kulturnog centra, organizatora LIFFE-a, Narodnog muzeja u Leskovcu, Narodnog pozorišta, Biblioteke, Istorijskog arhiva u kojima aktivno postoji kulturni život za razne ukuse Leskovčana i svih posetilaca grada.”

Ovom prilikom je gradonačelnik Darku Bajiću, umetničkom direktoru festivala, uručio priznanje Leskovački pobednik, koje se od ove godine po prvi put dodeljuje na LIFFE-u. Zahvaljujući na priznanju, Darko Bajić je rekao da su u njega utkani svi oni sa kojima sarađuje svih ovih godina postojanja LIFFE-a. On je pozvao i prisutne da minutom ćutanja odaju poštu Draganu Radoviću, uredniku Književnog programa LKC-a i dugogodišnjem selektoru festivaka Milanu D. Špičeku.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare