Prijem za učesnike Festivala „Zlatni puž“ 

VRANJE

Učesnike 14. Internacionalne radionice animiranog filma „Zlatni puž 2022“ koji se održava u Vranju, u sredu, su primili zamenica gradonačelnika Zorica Jović i predsednik Skupštine grada Dejan Tričković. 

Oni su izrazili zadovoljstvo što je Vranje u prilici da narednih dana kao domaćin ugosti animatiore sa svih meridijana. 

Jović  je rekla da je ovaj grad osim po književniku Bori Stankoviću i ocu Justinu Popoviću, postao poznat i po Školi animranog filma, koja uspešno radi već tri ipo decenije. 

„Gosti ste ustanove koja osvaja veliki broj nagrada u zemlji i svetu. Mogu da izrazim veliko zadovoljstvo što zaposleni istim žarom i istom energijom godinama rade predano, jer je reč o ljudima koji su odrasli u Školi animiranog filma i sada svoje znanje prenose novim generacijama. Lokalna samouprava i rukovodstvo grada Vranja pružaju veliku podršku Školi animiranog filma i mogu reći da ovu ustanovu kulture posmatramo kao brend grada“, istakla je Jović. 

Podsetila je i na osnivače škole, Miroslava Simonovića i dr Vukašina Antića koji nikako ne smeju biti zaboravljeni. 

Predsednik Skupštine grada Dejan Tričković je rekao da mu je drago što su se radionice sa online platforme vratile u prostorije škole. 

„Ovogodišnja, 14. Internacionalna radionica animiranog filma ima još veći značaj zbog obeležavanja 35. godina postojanja Škole animiranog filma u Vranju. Mi smo izuzetno ponosni na ovu školu, veoma poštujemo rad svih zaposlenih na promociji pravih vrednosti kroz izradu animiranog filma i što na jednostavan način šalju ozbiljne životne poruke i tako sve nas, a posebno polaznike čine boljim ljudima, naglasio je Tričković.  

U ime učesnika radionice na prijemu je govorila Karla Boljoni iz Italije. Ona se osvrnula na značaj animiranih filmova i rad udruženja „Avisco“, čiji je osnivač. 

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare