PRIJEM ZA SPORTISTE GODINE

VLASOTINCE

Najbolji sportisti Vlasotinca, atletičari Predrag Filipović i Jovana Milosavljević, bili su danas gosti predsednika opštine Zorana Todorovića koji im je zahvalio na tome što su dostojno reprezentovali  opštinu, ne samo ove mego i prethodnih godina.

-Vaši uspesi su veliki za jednu ovako malu opštinu i ovo je prilika da u razgovoru sa vama vidimo šta lokalna samouprava može da učini više od onoga što već čini za razvoj sporta. Mi ćemo i ubuduće podržavati i individualne i kolektivne sportove, a nadam se da ćemo sprovesti u delo ono o čemu sam razgovarao sa predstavnikom Atlestkog saveza Srbije, a to je da izgradimo atletski stadion. Predlog je da lokalna samouprava uradi pripremu, koja bi koštala oko 50 000 evra, a da savez finansira izradu startnih staza u iznosu od oko 150 hiljada evra – rekao je predsednik Todorović.

Sportisti su zahvalili na prijemu i lepim željama i obećali da će nastaviti da se trude da postižu što bolje rezultate.

-Nadam se da ću u Riju predstavljati dostojno Srbiju i Vlasotince i da ću na taj način okončati moju dvadesetogodišnju karijeru – rekao je Predrag Filipović koji je ispunio normu za predstojeće Olimpijske igre u Rio de Žaneiru.

Potpredsendik sportskog saveza Bojan Petrović  zahvalio je lokalnoj smaoupravi na popularizaciji sporta ističući da je u za sport 2016. predviđeno 17 miliona dinara iz budžeta. On je istakao i pomoć Divac fondacije određenim sprotovima koji nisu bili deo sprotskog saveza.

U 2015.najbolji klub je FK Vlasina, najbolji trener Radomir Marković (Omladinski rukometni klub Vlasotince), a sportski radnik godine Milan Vidosavljević.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare