POČELA IZGRADNJA PRIHVATILIŠTA ZA PSE

 

LESKOVAC

Radovi na izgradnji prihvatilišta za pse, u prvoj fazi, na lokaciji sanitarne deponije „Željkovac“, započeli su danas. Prema utvrđenoj dinamici, započelo se sa izgradnjom temelja upravne zgrade prihvatilišta. Ukupna ugovorena vrednost ove faze iznosi skoro 19 miliona dinara. Radove je obišao gradonačelnik Leskovca Goran Cvetanović sa saradnicima.

Prema projektnoj dokumentaciji koju je izradila Direkcija za urbanizam i izgradnju, u izgradnju azila za pse biće uloženo ukupno 31,5 miliona dinara.

-Megalomanski projekat prethodne vlasti po kome su samo građevinski radovi koštali 67,5 miliona dinara, nije prihvaćen. Pristupili smo izradi potpuno novog rešenja, koje predstavlja rezultat racionalnog izbora za naše uslove, u cilju dobijanja ekonomski opravdanog odnosa cene i kvaliteta izgradnje, troškova budućeg održavanja i uštede energije tokom eksploatacije, rekao je Cvetanović.

Prvom fazom su obuhvaćeni pripremni i zemljani radovi, ograđivanje kompleksa i izgradnja upravne zgrade, kao i izgradnju izolatora koji služe za smeštaj novoprimljenih životinja, odnosno životinja čiji zdravstveni status nije poznat. U ovoj fazi biće izgrađene i dve smeštajne jedinice sa kompletnim instalacijama. Završetkom prve faze, prihvatilište će u potpunosti biti spremno za rad.

Izvođač radova na prvoj fazi je preduzeće „Centum“ iz Leskovca.

 

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare