Prijem za predstavnike Vatrogasno-spasilačke jedinice

VRANJE

Povodom Dana vatrogasaca, zamenik gradonačelnika Vranja  Igor Andonov, organizovao je prijem za predstavnike Vatrogasno – spasilačke jedinice.  Vatrogasci obeležavaju 182

,,Čestitam vam praznik i odajem priznanje jer obavljate jedan izuzetno težak i odgovoran posao. U vašim redovima su hrabri i odvažni profesionalci koji svoje živote rizikuju spašavajući ljude u različitim rizičnim situacijama. Grad Vranje će nastaviti da vam u narednom periodu pruža još intenzivniju podršku“, rekao je Andonov.

Na dobru saradnju sa lokalnom samoupravom ukazao je i komandant Vatrogasno-spasilačke jedinice Vedran Tašković.

,,Zahvaljujući razumevanju grada nedavno smo dobili donaciju od oko 40 naprtnjača, što nam mnogo znači jer se iz godine u godinu broj intervencija povećava. Najvažnije je da se građani osećaju sigurno, a tako će biti samo ako imaju sigurne službe“, rekao je Tašković.

Na prijemu je bilo reči i o izgradnji Regionalnog centra za vanredne situacije u Vranju. Početak izgradnje Centra trebalo bi da počne 2017. godine. Objekat bi se prostirao na površini od preko 20 hiljada kvadratnih metara. Kad bude završen u njemu će niti smeštene sve službe zaštite i spasavanja.

O značaju postojanja jednog ovakvog centra govorio je zamenik gradonačelnika dr Andonov, koji je rekao da je lokalna samouprava obezbedila projekat i infrastrukturu, a da će radove finansirati država.

Povodom Dana vatrogasaca, odnosno 182 godine vatrogastva u Srbiji, mališani Dečjeg vrtića „Neven“ su posetili ovu jedinicu u Vranju.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare