Prijem za niške izvidjače

NIŠ

 

Misija izviđaštva je da doprinese obrazovanju mladih ljudi, kroz sistem vrednosti zasnovan na skautskom zavetu i zakonu, da pomogne izgradnju boljeg sveta u kome su ljudi ostvareni kao pojedinci i imaju konstruktivnu ulogu u društvu.

Uspešnost u realizovanju svoje misije niški izviđači potvrdili su tokom 105 godina duge istorije.

Za svoj rad, uspesnost u organizovanju i obrazovanju mladih nagrađeni su visokom društvenim nagradama i priznanjima.

Najnovije priznanje dobili su nedavno, na Dan državnosti od predsednika republike Tomislava Nikolića.

Savezu izviđača grada Niša uručena je Zlatna medalja za zasluge Republike Srbije.

Tim povodom u Gradskoj kući danas je organizovan prijem za predstavnike Saveza izviđača

Momčilo Petković, predsednik Saveza izviđača grada Niša zahvalio se na prijemu i  upoznao je gradsko rukovodstvo sa planovima i programima rada ove organizacije za ovu i naredne godine.

“Naši problemi nisu tako veliki, naši prohtevi nisu veliki. Mi okupljamo veliki broj dece I mladih i neophodno je da grad prepozna svoju ulogu u omogućavanju deci i omladini da lepo i adekvatno provode svoje slobodno vreme” rekao je Momčilo Petković potencirajući da je njihov najveći problem vezan za prostorije u kojima rade.

Grad će finansijski podržati rad Saveza izviđača i pomoći oko rešavanja problema koje Savez ima sa prostorijama, izjavio je gradski većnik Miloš Milošević i dodao da će unaprediti I do sada dobru saradnju.

“Biće konkretna podrška i u vidu finansijskih sredstava , podržaćemo sve njihove aktivnosti kroz projektno finansiranje. Projekti koji oni imaju su veoma dobri i značajni za grad. Savez okuplja veliki broj omladine i grad je tu prepoznao potrebu da se uključi u te aktivnosti”, rekao je Milošević.

Savez izviđača grada Niša jedna je od retkih društvenih organizacija koja uspešno postoji i radi u Nišu od 1911. godine. Nije prekidao rad ni tokom Prvog I Drugog svetskog rata.Kroz redove ove organizacije prošlo je više desetina hiljada mladih ljudi. Danas ona predstavlja organizaciju čija je obrazovno vaspitna uloga od nemerljivog značaja za grad i Republiku.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare