Prijem za ambasadora Koreje

LESKOVAC

Pre otvaranja festivala u Leskovačkom kulturnom centru, prijem za ambasadora Republike Koreje priredio je i gradonačelnik Leskovca Goran Cvetanović koji je rekao da je privredna i ekonomska saradnja između Koreje i Srbije učvršćena otvaranjem tri proizvodna pogona korejske kompanije „Jura“ koja zapošljava oko 2800 Leskovčana, kao i na činjenicu da vrednost „Jurinih“ donacija zdravstvenim i obrazovnim ustanovama na teritoriji grada prelazi cifru od 22 miliona dinara.”

Ambasador Republike Koreje u Srbiji Hjong-ćan Če, kome je ovo prva poseta Leskovcu, izrazio je zadovoljstvo zbog te posete jer se radi o jednom od najznačajnijih gradova.

„Kao što znate ovde imamo fabriku „Jura“ i nadamo se da će to da ojača odnose između Leskovca i Koreje. Danas sam sa gradonačelnikom imao prilike da razgovoram o tome kakvo je trenutno stanje u „Juri“ i kako ćemo nastaviti saradnju. Do sada smo sarađivali na ekonomskom, kulurnom i političkom nivou i nadam se da ćemo narednih 30 godina još više sarađivati nego ovih proteklih 30.“

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare