Prijem u Nišavskom okrugu za osvajače osam medalja u Turskoj na takmičenju ugostitelja

Gost Nišavskog upravnog okruga bio je tim Udruženja ugostiteljskih i turističkih poslenika Niš, koji se vratio sa Međunarodnog takmičenja gastronoma u Turskoj, „Istambul 2018“, sa osvojenih osam medalja.

Od 5 000 takmičara iz 60 zemalja sveta, takmičari niškog Udruženja bili su jedini predstavnici Srbije u Istambulu.Oranizatori takmiČenja su Svetska kuvarska organizacija i Federacija gastronoma Republike Turske.

Pod okriljem niškog udruženja na ovo svetsko takmičenje otišla je i ekipa studenata gastronomije Visoke poslovne škole strukovnih studija iz Leskovca, grada koji je podržao odlazak kompletnog tima u Tursku.

U ime buduće saradnje Udruženje ugostiteljskih i turističkih poslenika Niš, načelnici Nišavskog upravnog okruga uručilo je Zlatnu kuvarsku lentu.

Međunarodni Festival gastronomije „Istanbul 2018“ se održava 16 godina. Niško udruženje na Gastro-festivalu u Iistanbulu učestvuje od 2010. Godine I svake godine u yemlju su se vratili sa medaljama.

Organizatori su Svetska kuvarska organizacija i Federacija gastronoma Republike Turske. Razmena iskustava, usvajanje novih trendova i savremenih tehnika rada u oblasti kulinarstva osnovni su cilj ovakvih manifestacija.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare